Dansk magasin i åben krig med skatteminister

Skatteminister Benny Engelbrecht vil lukke et momshul, flere danske magasiner benytter sig af. »Terrorjagt« kalder chefredaktør for Bilmagasinet forslaget.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh. Skatteminister Benny Engelbrecht har gjort sig upopulær hos en række danske magasiner.
Læs mere
Fold sammen

Det er ren terrorjagt, når skatteminister Benny Engelbrecht (S) med et nyt lovforslag vil lukke et momshul, der hidtil har tilladt danske magasiner at få trykt deres publikationer uden for EU uden at skulle betale moms.

Sådan lyder det fra Bilmagasinet, der er et af de magasiner, der har fået trykt deres blad i Norge, og som nu skal til at betale moms. Og det er en reel trussel mod bladets eksistens, anfører bladets chefredaktør, Mikkel Thomsager.

»Det kommer til at koste et større beløb, som vil true vores eksistens. Om ikke nu og her så inden for en kort årrække. Forslaget giver ingen mening,« siger Mikkel Thomsager, der på magasinets hjemmeside bruger betegnelsen »terrorjagt« om skatteministerens forslag.

Hos Grafisk Arbejdsgiverforening er man derimod anderledes positiv over for forslaget.

Administrerende direktør Thomas Torp peger på, at momshullet har betydet, at en lang række arbejdspladser hos de danske trykkerier er gået tabt.

»Vi kan undgå at miste endnu flere arbejdspladser, hvis momshullet bliver lukket, og regeringen dermed sikrer, at danske virksomheder også betaler den moms, de skal,« siger Thomas Torp i en skriftlig kommentar.

Mikkel Thomsager fra Bilmagasinet medgiver, at der teoretisk set er tale om et momshul.

»Men det er altså vigtigt at huske, at vi konkurrerer med udenlandske blade, der ikke betaler moms, og at vi konkurrerer med dagblade, der bliver støttet. Vi får ikke så meget som fem flade øre i støtte. Vi oplever det her som retfærdigt og en fair løsning,« siger Mikkel Thomsager.

Han kalder samtidig forventningen om, at det nye tiltag vil skaffe flere arbejdspladser, for »fejlagtig«.

»Tværtimod kommer det til at koste arbejdspladser, når magasiner vil dreje nøglen om. De 60 millioner, man regner med at tjene på forslaget, det er 42 duer på taget. Det giver absolut ingen mening,« siger Mikkel Thomsager.