Rosé på vild tagterrasse, Bloody Mary-brunch eller overdådigt skaldyrsfad: Det kan du opleve på Københavns hoteller lige nu

Der er stadig langt imellem de udenlandske gæster. Til gengæld satser flere af byens hoteller på at få københavnerne ind til en god omgang brunch eller et glas rosé på tagterrassen. Vi har samlet nogle af de hoteloplevelser, som ikke kræver, at man overnatter – og en enkelt, hvor der er jazz på sengen.

Byens hoteller genåbner med flere tilbud til københavnerne. Her er det Nimb Rooftop, der inviterer til »Sunday Cookout«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nimb
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag på toppen

​Sidste sommer introducerede det femstjernede hotel Nimb Hotel en ny tradition: På tagterrassen, der normalt er forbeholdt hotellets gæster og klubmedlemmer, blev der på udvalgte søndage inviteret til »Nimb Roof Cookout Sunday« for alle interesserede.

Konceptet går kort fortalt ud på, at man betaler 850 kroner, og for det beløb får man en grillmenu plus en halv flaske rosévin og et glas champagne. Her vil også være dj og af og til levende musik til at runde ugen af – plus den gode udsigt over byen og til Tivoli.

Cook Out Sunday er et nyt arrangement på Nimb Rooftop, der som regel er forbeholdt Nimb Hotels gæster. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nimb.

Hvad: Nimb Roof Cookout Sunday
Hvornår: Søndage i perioden 22/5-5/9 fra klokken 18 til 22
Hvor: Nimb Roof, Bernstorffsgade 3, Kbh. V

Rosé i Carlsberg

En anden af byens bedste tagterrasser har også fundet roseen frem i håb om, at vejret snart indbyder til en skål under åben himmel. Den ligger på Hotel Ottilia, som er opkaldt efter brygger Carl Jacobsens hustru.

Ottilia ligger i det, der oprindelig var Carlsbergs gamle malt- og øllager, og hvis man er interesseret i bryggeri- og arkitekturhistorie, er her masser at komme efter rundt omkring på hotellet, hvor mange af de historiske detaljer er bevaret. Fra tagterrassen med 360 graders udsigt er det i høj grad den nye Carlsberg-historie, som er tydelig. Ligesom resten af København, som man her kan studere fra forskellige vinkler.

Tagterrassen på Hotel Ottilia er åben for alle. Her er en god mulighed for at få et overblik over ikke bare Carlsberg Byen, men hele København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brøchner Hotels.

Terrassen er åben for alle og ligger i forlængelse af restauranten Tramonto. Her kan man for eksempel dumpe forbi til en overdådig økologisk brunch, en frokost eller en italiensk middag. Fra juni er der løbende arrangementer med musik, men lige nu er der skruet op for rosébaren med happy hour fra 12-16, hvor man kan købe tre flasker for to flaskers pris – eller tre glas for to glas' pris.

Hvad: Hotel Ottilia
Hvor: Bryggernes Plads 7, Kbh. V

Jazz fra værelset

​Mens byens festivaler aflyser en efter en, er en anden opstået. Hotel Kong Arthur startede tidligere på måneden en hotelfestival, som i denne sammenhæng betyder overnatning, middag og jazzkoncert fra hotelværelset.

Opholdet starter med en koncert med Benjamin Koppel Kvartet efterfulgt af middag serveret på værelset, og 19.30 er det tid til Benjamin Koppel Jazz Gallas »Celebrating Stevie Wonder« med Mark Linn, Patrick Dorgan, Marie Carmen Koppel.

I gården er der jazz, som gæsterne kan lytte til fra værelserne på Hotel Kong Arthur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hotel Kong Arthur.

Efter en god nats søvn og nordisk morgenmad (på værelset) fortsætter musikken med musik fra teaterkoncerten Monicas Vals – Monica Zetterlunds historie fortalt gennem jazzen. Her er det Mari Götesdotter, Alex Riel, Benjamin Koppel, Søren Møller og Johnny Åman, der står for udførelsen. Klokken 11 er der tjek-ud.

Det er ikke helt tilfældigt, at jazzen har fundet vej til Kong Arthur. Hotellet huser normalt koncerter under den årlige jazzfestival, ligesom jazzlegender som Oscar Peterson, Herbie Hancock og John Scofield alle har hvilet hovedet her.

Hvad: Hotelfestival
Hvor: Hotel Kong Arthur
Hvornår: 20.-21. maj

Læs mere her.

»Knivskarp« gastronomi

Hotel d'Angleterres restaurant Marchal har også slået dørene op efter en lang vinter. Restauranten, som siden 2014 har haft en Michelin-stjerne, er åbnet med en ny køkkenchef, Jakob de Neergaard, bag roret. Forleden lagde Søren Frank vejen forbi, hvilket resulterede i fem store stjerner for oplevelsen, der blandt andet bød på østers, tartelet, jomfruhummer med bisque og due med morkler.

Hvis man ikke er til den store middag, er Marchals terrasse ud mod Kongens Nytorv også netop åbnet, og her kan man bestille fra et særligt terrassemenukort og betragte stemningen i Indre By. Der kan ikke bestilles bord udenfor.

Skaldyrsfad fra Marchal – med udsigt over Kongens Nytorv. Fold sammen
Læs mere

Hvad: Marchal på Hotel d'Angleterre
Hvor: Kongens Nytorv 34

Læs mere her.

Bloody Mary-brunch

Hotel Manon Les Suites er særligt kendt for sin balinesiskinspirerede indendørs pool, der nok er det nærmeste, man kommer en eksotisk oplevelse p.t. Som noget nyt har hotellet nu indført et weekendbrunchkoncept for alle, der ikke frygter at starte dagen med en lille promille.

I tidsrummet fra kl. 11-14 kan alle besøge hotellets tagterrasse og i et interval på to timer indtage et måltid, der går under navnet »Bottomless Mimosa & Bloody Mary brunch«. Hvis nogen er i tvivl om, hvad det betyder, kommer forklaringen her: Ud over de klassiske brundchingredienser, er der frit indtag af Bloody Marys og Bottomless Mimosas – sidstnævte er en drink bestående af appelsinjuice, cointreau og champagne.

Terrassen på Manon Les Suites er åben for alle københavnere. Nu kan man også indtage en særlig brunch på stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Manon Les Suites.

Hvad: Manon Les Suites
Hvor: Gyldenløvesgade 19, Kbh V.
Hvor meget: 400 kroner

Læs mere her.

En cocktail ved balletten

Et andet sted i byen er der også cocktails på kortet. For nok kan alle drømme om lune aftner og kold hvidvin, men måske er vejrudsigten mere til at krybe ind bag de tunge gardiner på Tata, som ligger på Hotel Sanders.

Cocktailbaren er opkaldt efter det røde fortæppe på Det Kongelige Teaters Gamle Scene få meter væk fra hotellet, der for øvrigt er ejet af en af Danmarks store balletnavne Alexander Kølpin.

Cocktailbaren Tata er opkaldt efter det røde fortæppe på Det Kongelige Teaters Gamle Scene – og et oplagt sted at synke ned i de bløde stole på en regnvejrsdag. Med en drink i hånden, naturligvis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wichmann+Bendtsen.

Her er der i den grad kræset for drikkevarerne, hvilket bliver understreget af, at en af de ansatte i Tata både i 2019 og 2020 løb med prisen som »Bedste bartender i Danmark« i konkurrencen Nordic Bartender’s Choice Awards.

Barkortet tæller alt fra en klassisk martini til en »Best in show« med vodka og te på ingredienslisten. Det øvrige hotel har også åbent for gæster udefra. Man kan for eksempel slå sig ned ved de små borde på fortovet, i gårdhaven, i hotellets »dagligstue« eller spise middag i Sanders Kitchen.

Hvad: Hotel Sanders
Hvor: Tordenskjoldsgade 15

Læs mere her.

LÆS MERE