Danmarks største madfestival er tilbage: »Vi vil vise, at København stadig er med i den absolutte superliga«

Snart fyldes Københavns gader igen med gastronomi i alle afskygninger, når landets største madfestival, Copenhagen Cooking, afholdes for 18. gang. I år med flere end 60 forskellige madarrangementer, der blandt andet hylder pølsevognens 100-års jubilæum.

Copenhagen Cooking var sidste år i coronadvale. Men i år indtager gastronomien igen Københavns gader – og, som her, tage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til august bliver det igen muligt at gå ombord i et væld af kulinariske oplever rundt omkring i byen.

Efter et år i dvale er Danmarks største madfestival, Copenhagen Cooking, klar med et omfattende program og har nu sat billetter til salg til alt fra langbordsmiddage og søndagsfrokoster til skaldyr ledsaget af østeuropæiske vine.

Det er 18. gang, festivalen fylder byrummet med Israels Plads som sit centrum, men med et væld af oplevelser i hele København og på Frederiksberg.

»Årets festival er en hyldest til hovedstaden efter et år med en virkelig presset restaurantscene. Vi vil vise, at København stadig er med i den absolutte superliga,« siger festivalleder Stine Lolk.

Hotdogs og smørrebrød

Festivalen kommer i år også til at skæve til fortiden med en fejring af pølsevognens 100-års jubilæum, der er blevet markeret flere steder i København siden nytår.

Senest har den fået en mindeplade på Rådhuspladsen, hvor indgraveringen »Pølsevognen for evigt« indikerer, at nogle i hvert fald mener, det er for tidligt at lægge den »varme hund« i graven.

»Det er jo en tradition, der er udsprunget fra København, og hvis man gerne vil hylde hovedstaden, synes vi, det er vigtigt, at vi også hylder den madkultur, der er opstået her – pølsevognen og smørrebrødet,« siger Stine Lolk.

En særlig tastingmenu med nye såvel som klassiske hotdogs serveres for at hylde 100-årsjubilæet for »den varme hund« i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

Man kan blandt andet bestille en fireretters tastingmenu med den klassiske, den håndlavede, den grønne og den søde hotdog.

»På den måde får vi både hyldet den velkendte pølsevogn og introduceret gæsterne til den mere moderne, bæredygtige tilgang. Vi vil også gerne vise udviklingspotentialet – at den også er relevant i en moderne verden,« siger hun.

​Smørrebrødet har også fået tilegnet sin egen dag, hvor klassisk og nyt kombineres i en menu med højtbelagt fra i alt seks forskellige københavnske restauranter.

»I år bliver det enten vegetarisk eller pescetarisk. Fra de nyere spillere på banen til det mest klassiske. Vi vil gerne vise, hvor smørrebrødet er på vej hen,« siger Stine Lolk.

Langbordsmiddag på Frederiksberg Allé

Festivalen varer fra 20. til 29. august og byder også på spiseoplevelser på steder, der ellers ikke bliver forbundet med mad.

Synagogen i Krystalgade serverer for eksempel en treretters menu, ligesom man kan tage på madtur med en GoBoat og nyde udsigten til København fra vandsiden.

Inde på landjorden kan man komme på kulinarisk jordomrejse og smage på mad fra hele verden. Fra streetfood akkompagneret af thaipop til grønlandsk mad og øl i Nordatlantens hus.

Festivalen afholdes på et tidspunkt, der rimer på høstfest, og den afholdes på Frederiksberg, hvor man blandt andet kan spise ved langbord mellem lindetræerne på den luftige allé. Det er på forhånd det mest populære arrangement, konstaterer Stine Lolk.

Der bliver dækket op til langbordsmiddage flere steder i København og på Frederiksberg, og det er populært i år, fortæller festivalleder Stine Lolk.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

»Der er overvældende interesse for at komme ud og spise sammen med andre mennesker. Vi var lidt i tvivl efter et år med corona, men vi kan se, at det vil mange virkelig gerne,« siger hun og tilføjer:

»Vi vil gerne skabe de her oplevelser for både københavnerne, restauranterne og kokkene, som også virkelig har lyst til at komme ud i gaderne.«

Hvad: Copenhagen Cooking
Hvor: Hele byen
Hvornår: Hvert år – i år 20.-29. august
Læs mere: copenhagencooking.dk