Virksomheder får længere snor af Skat

De manglende penge på virksomhedernes kistebunde gør det svært for Skat at inddrive gæld.

Når virksomhederne løber tør for penge og gælden til Skat ikke kan betales, munder det normalt ud i konkurser, men nu kan der være nye toner på vej.

Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

- Politikerne er jo ikke tidligere gået ind og støttet med bankpakker for at hjælpe virksomhederne med at overleve, og det har givet et dilemma for vores hidtidige konkurspolitik, hvor det vigtigste var en konsekvent inddrivelse. Det giver jo ikke mening, hvis man rent politisk støtter virksomhederne, og så kommer vi og lukker dem, siger Helle Hemmingsen, viceskattedirektør for inddrivelse hos Skat.

Derfor arbejder Skat netop nu på en ny politik for at hente de penge, som virksomhederne skylder. Det vækker glæde hos Dansk Erhverv.

- Det lyder både utrolig fornuftigt og pragmatisk. Det er meget vigtigt i en sådan situation, at det politiske system og embedsapparatet trækker i samme retning. Den ene arm skal helst vide, hvad den anden arm laver, siger Bo Sandberg, skattepolitisk chef.

Virksomhederne melder om store problemer med at låne penge i banken, og det akutte behov for likviditet får derfor flere til at lade være med at betale deres gæld til Skat, skriver Børsen.

- mja