Valuta: Overraskende inflationstal styrker svensk krone

Den svenske krone bliver styrket torsdag, efter at inflationen hos vores naboland har vist sig at bedre, end økonomerne på forhånd havde frygtet.

Læs mere
Fold sammen

Den underliggende inflation var i juli på 0,9 pct. på årsbasis, hvilket var et stykke over forventningen blandt økonomerne, der ifølge Bloomberg havde regnet med underliggende prisstigninger på 0,6 pct.

Efter offentliggørelsen af tallene skal man betale 0,7889 danske. kr. for en svensk ditto, mens man inden blot skulle punge ud med 0,7795 danske kr.

Hos Jyske Bank noterer man sig dog, at det primært var priserne på sæsonvarer, som steg. På den baggrund er tallene ikke helt så positive, som man umiddelbart skulle tro, skriver banken.

- Selvom inflationsopgørelsen var mere positiv end forventet af markedet, skal man passe på med at tro, at svenske kr. er et stort køb fra nu af. Riksbanken vil bestemt ikke være tilfreds, såfremt svenske kroner styrkes for hurtigt, skriver banken i et notat.

Ifølge Nordea kan torsdagens tal betyde, at Riksbanken ikke er tvunget til at reagere på bankens rentemøde i september. Det vurderer analytiker Martin Enlund over for Bloomberg.

Den svenske centralbank sænkede senest renten i starten juli, hvor det samtidige øgede sit opkøbsprogram frem mod årets udgang.