Ugens op og nedture

Administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

Opture

Administrerende direktør i Netcompany, André Rogaczewski. Foto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere

IT-komet krydser grænser

André Rogaczewski krydsede i år de 1.000 ansatte i Netcompany. Det var over 20 år siden, et dansk selskab rundede den magiske grænse, og hvis det stod til stifter og adm. direktør for Netcompany, kunne der ansættes nye medarbejdere hver dag. Selskabet opererer i samme felt som det gamle kommunale dataselskab, KMD, og det er måske ikke tilfældigt, at Netcompanys succes også handler om de fejl, andre på markedet begår. Netcompanys redskab til succes er at levere til tiden til den aftalte pris.

André Rogaczewskis danske succes skal imidlertid ikke holdes inden for landets grænser. Sidste år købte Netcompany et selskab i Norge, og denne uge et selskab i England med speciale i cybersikkerhed. Kunsten er ifølge André Rogaczewski at finde et selskab, der matcher Netcompanys DNA. Kunsten er også at skalere op, så selskabet om et par år står klar til en børsnotering. Efter opkøbet i England ventes en børsnotering først i 2019 eller 2020. Fortsætter Netcompany med sin fremgang, står vi snart med den næste Unicorn – en virksomhed, der er mere end en mia. dollar værd.

Christian Sagild, direktør i Topdanmark. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Sådan siger du op på en top-god måde

Topdanmarks adm. direktør, Christian Sagild, forlader selskabet ved årsskiftet. På bestyrelsens initiativ, har han sagt, og det er værd at bemærke, for det udløser den maksimale fratrædelsesgodtgørelse på to år og seks måneder eller plus-minus 23 mio. kr. Sagild har været medlem af direktionen siden 2006 og adm. direktør siden 2009. Nu er det ikke sådan, at han er ked af at skulle stoppe. Sagild havde talt med betyrelsen om, at tiden var inde, men klogt nok sagde han ikke op. Her ser vi kunsten at sige fra på en måde, så bestyrelsen tager initiativet. Sagild er 58 år og i en alder, hvor han kan vælge nyt job, gå bestyrelses- eller investorvejen, for udover en velvoksen fratrædelse er han den største private investor i Topdanmark i kraft af aktietildelinger som en del af bestyrelsens incitamentsprogram. Det er her, pengene gemmer sig, for Sagild har skabt en stærk indtjeningsmaskine. Senest har Topdanmark opskrevet forventninger til helåret med en kvart mia. kr., og udsigterne er, at han kan forlade Top med dets bedste resultat nogensinde. Til glæde for aktionærerne. Alene i år er aktierne steget 41 pct.

Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør i Novo Nordisk . Foto: Sørem Bidstrup Fold sammen
Læs mere

Lars Fruergaard vinder 16-0

Der findes næppe noget bedre end et clean sheet i en afgørende testkamp. Det må være den følelse, koncernchef Lars Fruergaard Jørgensen fra Novo Nordisk sidder med i disse dage. Han har netop fået fuld opbakning fra 16 medicinske eksperter til Novos nye guldhåb, diabetesmidlet Semaglutid. For en ny koncernchef, der skal løfte arven fra Lars Rebien Sørensen, er gennembruddet altafgørende. Med eksperternes rene anbefaling ventes det, at de amerikanske sundhedsmyndigheder giver grønt lys for salg af Semaglutid. Dermed kan Novo begynde at indhente Eli Lilys forspring på det lukrative marked, det såkaldte GLP-1 segment, der er gået fri af prispresset på insulinmarkedet. Novos produkt skulle være bedre end et tilsvarende fra konkurrenten Eli Lily. Novos produkt er dobbelt så godt ved vægttab, og 35 pct. bedre, når det kommer til blodsukkerreduktion. Det er guf for aktionærerne: Intet prispres og bedre end konkurrenterne. Selv om produktet udspringer af 25 års forskning, er det resultaterne, der tæller, når topchefen skal bedømmes. Fruergaard er nu kommet tættere på at generobre den gule føretrøje.

Nedture

Rune Hyllested. Foto: Anne Kjærsgaard Krogh Fold sammen
Læs mere

Storm Advokater i nordjysk storm

Øv for advokatbranchen generelt og endnu mere øv for den nordjyske advokat Rune Hyllested fra Storm Advokater i særdeleshed. Ridser i imagelakken pynter ikke i en branche, hvor man får betroet helt særlige opgaver.

Rune Hyllested har i en årrække været stjerneadvokat og ekspert som kurator i at lede og afvikle konkursramte firmaer. Men nu har retten i Hjørring fyret ham som kurator i et konkursbo, fordi Rune Hyllested efter rettens mening har handlet lidt for tæt med sin bror, Esben Hyllested, i den konkrete sag. Det skaber tvivl om uvildigheden som kurator. En pressetalsmand for Storm Advokater, der er sendt i byen for Rune Hyllested, mener ikke, at denne sag får særligt vidtrækkende konsekvenser for firmaet og henviser til »vores gode ry og rygte«.

Rune Hyllested har samtidig af retten fået barberet en stor luns af sin kuratorregning. Dermed skriver sagen fra det nordjyske sig ind i mistanken og tvivlen om for store advokat­regninger ved konkurssager. Og jo, presseansvarlig i Storm Advokater, det gode ry og rygte har fået nogle alvorlige ridser.

Torben Holritz Juhl. PR-foto Fold sammen
Læs mere

ParkZone med tvivlsom forretning

Indrømmet, Torben Holritz Juhl har næppe et job, der ligefrem giver glade kunder. Tværtimod. Men selvsamme Torben Holritz Juhl gør nu heller ikke meget for at skabe tilfredse kunder med sin tvivlsomme forretningspraksis.

Holritz Juhl er direktør og medejer af parkeringsselskabet ParkZone. Altså chef for de (indimellem forhadte) parkeringsvagter, der udstikker parkeringsbøder til dig som bilejer. Det er pr. definition en øretævernes holdeplads. Selvfølgelig er der behov for et selskab som ParkZone til at opretholde en vis orden med hensyn til parkering i byen.

Attituden fra Torben Holritz Juhl er dog ikke bare arrogant, den stiller også ParkZone i et tvivlsomt lys. ParkZone har tabt en sag, hvor en bilejer var kommet til at taste et punktum mellem tallene i nummerpladen. Men den retsafgørelse er Holritz fløjtende ligeglad med. Til Dagbladet Roskilde siger han, at ParkZone vil fortsætte med at stikke bøder ud i disse tilfælde. Det bekræfter vel bare, at ParkZone satser på, at bilejere ikke orker at protestere og gå i retten for en fejlagtigt udstukket bøde på 750 kr.

Jens Moberg. Foto: Malene Anthony Nielsen Fold sammen
Læs mere

Statens tjener i PostNord på sidelinjen

Normalt er der masser af prestige i at optræde i statens tjeneste. Det plejer som regel at kaste royale ordener af sig. Men som bestyrelsesformand i det kriseramte PostNord er statens tjener parkeret på sidelinjen uden meget indflydelse på, hvordan de taktiske og strategiske slagsmål mellem de to ejere, den danske stat og den svenske stat, falder ud.

Jens Moberg har været PostNord-formand i fire år i en virksomhed, hvor han skal varetage begge ejeres interesser. Hm, den er svær, nej, den er umulig. Derfor nøjes Jens Moberg da også udadtil med intetsigende kommentarer, som: »Jeg er sikker på, at der findes en løsning.«

Spørgsmålet er da også, hvor meget formanden reelt er inddraget i de forhandlinger, der må formodes at pågå mellem de to nordiske regeringer. Centralt i det spil står nemlig Finansministeriets egen mand i PostNord-bestyrelsen, Peder Lundquist. Han sidder med den direkte og daglige kontakt til manden på pengekassen, finansminister Kristian Jensen (V).