Topdirektør i Skat stopper med øjeblikkelig virkning

Direktøren for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, Andreas Berggreen, er mandag fratrådt med øjeblikkelig virkning skriver Finans.dk. Mediet kæder fyringen sammen med usikkerhed om tidsplanen for nye ejendomsvurderinger.

Andreas Berggreen er med øjeblikkelig virkning fratrådt stillingen som direktør for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medarbejdere i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er mandag formiddag blevet orienteret om, at direktøren for styrelsen, Andreas Berggreen, er fratrådt med øjeblikkelig virkning.

Det skriver Finans.dk på baggrund af oplysninger fra flere kilder, som fortæller, at medarbejdere og ledere i Styrelsen er blevet orienteret mandag morgen og formiddag.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen bekræfter i en pressemeddelelse Andreas Berggrens afgang, hvor der står, at fratrædelsen sker efter »gensidig aftale«.

»Andreas Berggreen fratræder sin stilling som direktør for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen efter gensidig aftale. Skatteministeriet takker Andreas Berggreen for hans indsats i ministeriet siden 2012,« står der i meddelelsen.

Finans.dk kæder fratrædelsen sammen med den usikkerhed, der er opstået om tidsplanen for de nye ejendomsvurderinger.

Usikkerheden skyldes, at Skatteministeriet over for Finans.dk ikke vil bekræfte, at danske boligejere fortsat kan regne med at modtage de nye vurderinger i år.

Hasteindkaldt

Samtidig har Skatteministeriet ifølge Finans.dk hasteindkaldt Folketingets skatteordførere onsdag til en orientering om det nye ejendomsvurderingssystem, som udvikles af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

I efteråret 2019 hed det, at de nye ejendomsvurderinger ville blive udsendt i anden halvdel af 2020. Den melding kom, efter at skatteminister Morten Bødskov (S) havde udskudt de nye boligskatteregler med tre år til 2024 efter en gennemgang af Skats IT-systemer, hvoraf nogle er så gamle, at de var i drift, allerede da Neil Armstrong landede på månen i 1969.

Seneste melding lød, at man vil påbegynde udsendelse af ejendomsvurderingerne inden udgangen af 2020.

Én ting har dog kørt efter planen. 80.000 boligejere fik som planlagt i efteråret 2019 tilsendt prøvevurderinger af deres hus. En opgørelse viste senere, at seks procent af de 80.000 boligejere havde væsentlige ændringer til prøvevurderingerne.

Andreas Berggreen har været direktør for Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, siden styrelsen blev etableret den 1. juli 2018. Forinden var han afdelingschef i Skatteministeriets departement.