Tirsdagens obligationer: Lille rentefald på talerig og talfattig dag

Det danske obligationsmarked var tirsdag fattig på nøgletal, men til gengæld rigt på taler fra chefer i den amerikanske centralbank. Der var kun få bevægelser, og slutresultatet blev et lille rentefald.

Læs mere
Fold sammen

Renten på den tiårige danske statsobligation - 0,5 pct. Stat 2027 - endte med en rente på 0,51 pct., hvilket var et basispoint lavere sammenlignet med mandag klokken 17.

I Nordeuropa var der ligeledes bevægelser af samme størrelsesorden, mens bevægelserne var lidt større syd for Alperne.

FED-TALER I FOKUS TIRSDAG

Tirsdagen bød ikke på nøgletal af større betydning for de finansielle markeder. Et par medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, talte dog.

Federal Reserves vicepræsident, Stanley Fischer, indledte talestrømmen i Amsterdam.

Han sagde dog ikke noget om pengepolitik. Derimod fokuserede han på boligpriser og noterede sig, at priserne er steget meget i flere lande, og at det sandsynligvis skyldes den "lange periode med lave renter".

Chefen for Federal Reserve i Boston, Eric Rosengren, gik på talerstolen, ligeledes i Holland, klokken 14.15.

Han har ikke stemmeret i centralbankens pengepolitiske komité i år. Han påpegede blandt andet, at det lave renteniveau indebærer, at pengepolitikken fremadrettet kan få mindre mulighed for at modvirke finansielle chok og fremtidige recessioner. Det gør det mere sandsynligt, at centralbankerne igen vil tage utraditionelle midler i brug for at håndtere kriser.

De lave renter får også investorer til at søge mod aktiver, der giver et højere afkast, hvilket øger risikoen i økonomierne, påpegede han også.

Efter dansk lukketid klokken 21 tager chefen for Federal Reserve i Dallas, Robert S. Kaplan, ordet ved en tale i San Francisco.

...... OG MANDAG

Mandag var der blandede signaler fra andre Fed-medlemmer, noterede Jyske Bank.

- Feds Dudley (et af de vigtigste Fed-medlemmer, red.) advarede i går om, at et stop for renteforhøjelser kan være skadeligt for økonomien og sagde i øvrigt, at Fed ikke har strammet de finansielle betingelser ret meget.

- Dudley indikerer således, at renteforhøjelserne fortsætter i september, men det indregner rentemarkedet lige nu kun med 16 procents sandsynlighed, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank i et notat.

- Feds Evans anbefalede til gengæld at slå koldt vand i blodet og udskyde den næste renteforhøjelse til december. Han vil se inflationsdata for de kommende måneder for at sikre sig, at inflationen virkelig er vej op, sådan som Fed venter. Vi venter fortsat næste renteforhøjelse fra Fed til september, tilføjer Tina Winther.