Rekord lav ledighed i Storkøbenhavn

Antallet af arbejdsløse i det københavnske er på det laveste niveau i mange år, skriver bladet Arbejdsmarkedsnyt fra LO i Storkøbenhavn.

Ledigheden falder fortsat i Storkøbenhavn. Den er nu nede på 3,9 procent i forhold til 4,8 procent på samme tidspunkt sidste år. Det betyder, at der i dag er knap 24.000 ledige i regionen. Det er 5.600 færre end sidste år og det laveste siden seneste rekord fra november 2001

Der er dog stadig et stykke vej ned til de tre procent, som er ledigheden for hele landet. Storkøbenhavn har en større andel af svage grupper på arbejdsmarkedet, hvilket gør det sværere at få den resterende del i beskæftigelse.

Faldet i ledigheden i Storkøbenhavn gælder næsten alle faggrupper. Dog har der været en stigning blandt magistre og ansatte inden for byggeriet og træ- og møbelindustrien.

Det er især Herlev og Ishøj kommuner, som har oplevet det største fald i ledigheden. Ishøj er alligevel stadig den kommune i regionen med med højest ledighed.Den laveste ledighed findes i Egedal Kommune med kun én procent ledige.