Norsk kidnapningssag: Politiet har fået yderligere 150 tip

Norsk politi holdt fredag sit tredje pressemøde i sagen om den kidnappede norske milliardærfrue. Politiet har nu modtaget i alt 250 tip og begrænser ikke efterforskningen til Norge.

Det var i denne villa lidt uden for Oslo, at milliardærfruen, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, blev kidnappet 31. oktober sidste år. Hun er gift med Tom Hagen, der er en af Norges rigeste mænd. Kidnapperne har krævet løsepenge i form af kryptovaluta. Fold sammen
Læs mere
Foto: Berg-Rusten, Ole

Den opsigtsvækkende sag om kidnapningen af den norske milliardærfrue, den 68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, har fået mange til at henvende sig til politiet med oplysninger og observationer.

Politiet gik onsdag offentligt ud og fortalte om sagen, og det udløste flere end 100 tip. Siden torsdag, da politiet igen holdt pressemøde, er der kommet yderligere 150 tip, fortalte politiinspektør Tommy Brøske på politets tredje pressemøde om sagen i denne uge.

Den kidnappede milliardærfru, der er gift med rigmanden Tom Hagen, blev ifølge politiet kidnappet fra familiens villa uden for Oslo 31. oktober 2018. Kidnapningen skete enten om morgenen eller tidligt på formiddagen, og politiet ved stadig ikke, hvor kvinde befinder sig. Det kan være i Norge eller i udlandet, og derfor efterforsker politiet også uden for Norges grænser.

»Vi begrænser ikke vores efterforskning til Norge. Vi samarbejder også med internationale aktører,« sagde politiinspektøren på pressemødet.

Hvilke aktører, der er tale om, kom ikke frem. Men Rigspolitiet har afvist, at det bistår norsk politi.

»Norsk politi har ikke bedt dansk politi om assistance i forbindelse med kidnapningssagen,« lød det onsdag fra Rigspolitiet.

På fredagens pressemøde fortalte politiinspektør Brøske, at der fortsat ingen mistænkte er, og at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen fortsat er savnet. Der har siden kidnapningen på Halloweendag ikke været nogen livstegn fra den bortførte kvinde, men der er omvendt heller ikke tegn på, at hun ikke er i live.

Trusselbrev

Kidnapperne efterlod sig et trusselbrev med krav om betaling af løsepenge i kryptovaluta. Siden er kommunationen med kidnapperne foregået via en digital kommunikationsplatform.

Politiinspektøren blev på dagens pressemøde spurgt, hvilken kommunikationsplatform, der er tale om. Det afviste han at svare på. Han ville heller ikke hverken be- eller afkræfte forlydender om, at kidnapperne har krævet betaling i den digitale valuta Monero.

Politiet valgte af efterforskningshensyn længe at holde kortene tæt til kroppen, men politiet har nu brug for hjælp fra offentligheden, og derfor valgte politiet onsdag at fortælle om sagen.

Politiet efterlyser fortsat observationer, foto, video- og droneoptagelser fra området omkring villaen og ægtefællens arbejdsplads Futurum. Men politiet er også intersseret i oplysninger, der kan afsløre et muligt skjulested.

»Vær opmærksom på unormal aktivitet eller ukendte personer eller på unormal adfærd,« sagde politiinspektøren og nævnte for eksempel påfaldende indkøb af ting til kvinder, hvis ikke man normalt køber den slag, eller tildækkede vinduer.