Trusselsbrev fundet i villa, hvorfra norsk milliardærfrue blev bortført

Den eller de, som kidnappede den norske millardærfrue Anne-Elisabeth Falkevik Hagen for to en halv måned siden, efterlod et trusselsbrev i familiens villa. Det oplyser norsk politi på et pressemøde.

Norsk politi har sat en post op nær den bortførte millardærfrues hjem, hvor de spørger forbipasserende, om de har set noget mistænkeligt. Den bortførte, Anne-Elisabeth Falkevik Hagen på 68 år, er gift med en af Norges rigeste mænd, forretningsmanden Tom Hagen. Der er fremsat et krav om løsepenge for at få hende tilbage i sikkerhed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Da ægtefællen til en af Norges rigeste mænd, Tom Hagen, blev kidnappet fra sit hjem om morgenen eller formiddagen 31. oktober sidste år, efterlod kidnapperen eller kidnapperne sig et brev.

Det fortalte norsk politi på et pressemøde torsdag kl. 11.

»Der blev fundet et skriftligt dokument, hvor kravet og truslerne fremgår, men vi kan på grund af efterforskningen ikke komme ind på indholdet,« sagde politiinspektør Tommy Brøske på pressemødet.

Kidnapperne har fremsat krav om betaling af løsepenge i form af kryptovaluta, men politiet har frarådet familien at betale løsepenge, og det råd har familien valgt at følge, fortalte familiens bistandsadvokat i går.

På et pressemøde i går fortalte norsk politi, at kommunikationen med kidnapperne har været meget begrænset, og at kommunikationen foregår via en digital kommunikationsplatform, men der har altså i ét tilfælde været fysisk kommunikation.

Flere end 100 tip

Politiinspektøren fortalte på dagens pressemøde også, at politiet siden i går har modtaget flere end 100 tip, som nu indgår i politiets efterforskning, men at politiet fortsat er interesseret i observationer, videoptagelser eller droneoptagelser fra området, hvor villaen ligger.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Politiinspektør Tommy Brøske efterlyser vidner og observationer fra området nær villaen, hvorfra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen blev bortført på halloween 31. oktober 2018. Hun er 68 år og gift med en af Norges rigeste mænd, forretningsmanden Tom Hagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup.

Som noget nyt efterlyste politiet i dag også observationer eller videooptagelser fra ægtefællen Tom Hagens arbejdsplads. Han er blandt Norges rigeste mænd, og politiet formoder, at kidnappernes motiv er berigelse. I går ville politiet imidlertid ikke svare på, hvorvidt kravet om løsepenge hænger sammen med ægtefællens forretning.

Den norske avis Aftenposten skrev onsdag, at en af de teorier, efterforskerne har arbejdet efter, er, at en artikel i Dagens Næringsliv fra 27. juli 2018 kan kobles til sagen.

»I denne artikel fremgik det, at ægtefællen, investor Tom Hagen, har tjent en milliard kroner (norske, red.) på elsalg de sidste 11 år. Alene i løbet af 2017 tjente han 174 mio. kroner på strøm og ejendom,« stod der i Aftenposten.

Politiet er fortsat på bar bund i forhold til, hvor kvinden holdes kidnappet, fortalte politiinspektøren i dag.

Han fortalte også, at politiet i går afspærrede villagrunden med plastikbånd for at gennemføre udendørs undersøgelser.

På pressemødet viste politiet overvågningsbilleder fra vejen uden for millardærparrets hus fra den dag, da milliærdærfruen blev bortført fra sit hjem. Billederne viser personer, som passerer huset til fods og på cykel, og politiet vil gerne i kontakt med de pågældende.