Norsk politi: Ingen livstegn fra bortført milliardærfrue siden halloween

Ægtefællen til en af Norges rigeste mænd, Tom Hagen, forsvandt fra sit hjem for ti uger siden. Ifølge norsk politi er Anne-Elisabeth Falkevik Hagen blevet kidnappet, men politiet har ingen anelse om, hvor hun befinder sig.

Det er fra denne villa i Norge, at Anne-Elisabeth Falkevik Hagen menes bortført onsdag 31. oktober 2018. Hun er gift med en af Norges rigeste mænd, forretningsmanden,Tom Hagen. Hans formue er på anslået 1,3 milliarder norske kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Berg-Rusten, Ole/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag 31. oktober 2018 blev Anne-Elisabeth Falkevik Hagen efter alt at dømme kidnappet fra sit hjem i Norge. Ifølge norsk politi skete det formentligt om morgenen eller tidligt på formiddagen, og siden har der ikke været noget livstegn fra den 68-årige kvinde, der er gift med en af Norges rigeste mænd, Tom Hagen.

»Sagen efterforskes som frihedsberøvelse. Politiets hovedhypotese er, at hun er blevet bortført fra sit hjem mod sin vilje. Der har ikke være noget livstegn siden 31. oktober, men omvendt har der heller ikke været tegn på, at hun ikke er live,« lød det fra norsk politi på et pressemøde kl. 11. onsdag.

Hvor kvinden befinder sig, har politiet ingen anelse om. Hun kan opholde sig i Norge, eller hun kan være ført ud af landet.

»Vi ved ikke, hvor hun holdes skjult, eller om hun har været på samme sted hele tiden,« sagde politiet, der bad om mulige tip, der kunne indikere et skjulested.

Alvorlige trusler

Politiet fortalte også, at de formodede kidnappere har fremsat både alvorlige trusler og stillet krav om betaling af løsepenge i form af kryptovaluta.

»Der er fremsat alvorlige trusler om, hvad der vil ske med hende, hvis ikke de fremsatte krav indfries,« sagde norsk politi, som samtidig fortalte, at politiet har rådet familien til ikke at indfri kravet om løsepenge.

Politiet formoder, at kidnappernes motiv er berigelse, men ville ikke svare på, hvorvidt kravet om løsepenge hænger sammen med ægtefællens forretning.

Den norske avis Aftenposten skriver torsdag, at en af de teorier, efterforskerne har arbejdet efter, er, at en artikel i Dagens Næringsliv fra 27. juli 2018 kan kobles til sagen.

»I denne artikel fremgik det, at ægtefællen, investor Tom Hagen, har tjent en milliard kroner (norske, red.) på elsalg de sidste 11 år. Alene i løbet af 2017 tjente han 174 mio. kroner på strøm og ejendom,« skriver Aftenposten.

På pressemødet kom det også frem, at politiet i hele Norge som følge af kidnapningen er varslet om, at andre velstående familier er i risikogruppen for lignende hændelser.

Ingen mundtlig kontakt

Politiet fortalte også, at kommunikationen med kidnapperne har været meget begrænset, og at kommunikationen foregår via en digital kommunikationsplatform. Men om kontakten foregår med politiet eller kvindens familie, ville politiet ikke oplyse.

»Indtil nu har der ikke været nogen mundtlig kontakt,« oplyste politiet.

Politiet betegner det som en meget krævende og meget svær sag, men fortalte, at den har højeste prioritet.

Af hensyn til efterforskningen har politiet indtil nu holdt kortene tæt til kroppen, men politiet har valgt at gå offentligt ud nu i håb om at få brugbare oplysninger fra offentligheden.

»Vi har brug for mere information i sagen. Vi efterlyser observationer eller videooptagelser fra 31. oktober 2018 eller i dagene før. Vi minder om, at onsdag 31. oktober var halloween, og at mange givetvis kan huske dagen på grund af dette,« sagde politiet på pressemødet.

Politiet holder selv endnu et pressemøde torsdag kl. 11.