Hvad kan regeringen gøre?

Virker diverse hjælpepakker overhovedet på krisen? Business.dks blogger Joachim Sperling tvivler, men sætter sin lid til investeringer i infrastruktur.

Ændringen i konjunkturerne er kommet pludseligt og voldsomt. Vi ser det på stigende ledighed, faldende boligpriser og et aktiemarked, der styrtbløder. Der er allerede vedtaget to bankpakker i Danmark . Men fortsætter den negative udvikling, il 200.000 danskere måske være ledige inden årets udgang, og det vil tvinge regeringen til at gøre noget nyt, konstaterer Joachim Sperling i et blogindlæg på www.business.dk.

"Det er muligt at fremrykke dele af de planlagte investeringer i infrastruktur, og det vil også være fornuftigt. Det vil gavne byggeriet, der i øjeblikket er hårdt ramt af dårlige konjunkturer, og samtidig vil man kunne indhente noget af det efterslæb, som store dele af infrastrukturen lider under. Regeringen kan prise sig lykkelig over, at man kom igang med planlægningen af infrastruktur, inden krisen blev alvor. Det er et svineheld og en gave til regeringen i denne situation," skriver Sperling.

"Hvad kan man ellers gøre?" spørger han.

Hvad synes du? Deltag i debatten.

Hjælper hjælpepakker?