Business-update: Laveste antal boliger til salg i 13 år

Berlingskes businessredaktion guider dig til de vigtigste historier blandt de mange nyheder om coronavirussen, der vedrører økonomi og virksomheder.

Der er nu så få boliger til salg i Danmark, at vi skal helt tilbage til 2007 for at finde et lavere tal, viser tal fra Boligsiden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

God eftermiddag og velkommen til dagens business-update, som samler de vigtigste erhvervshistorier, så du kan gå velinformeret og opdateret på din fyraften.

Vi skal blandt andet forbi historien om, at boligmarkedet indtil videre klarer sig bedre, end man kunne frygte.

Men vi begynder med historien om luftfartsselskab EasyJet, der har haft ubudne gæster.

Hackerangreb blotter millioner af kundeoplysninger hos flyselskab

Det britiske luftfartsselskab EasyJet har været udsat for et hackerangreb. Det oplyser selskabet i en meddelelse på sin hjemmeside.

Som følge af angrebet har hackere fået adgang til e-mailadresser og rejseoplysninger på cirka ni millioner kunder hos EasyJet.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om danske kunder er berørt af situationen.

De berørte kunder vil blive kontaktet af Easyjet i løbet af de næste dage.

Ud af de cirka ni millioner kunder er der lidt mere end 2.000, hvor hackere også har fået adgang til kreditkortoplysninger.

»Vi vil gerne undskylde til de kunder, der er blevet berørt af denne sag,« siger Johan Lundgren, adm. direktør hos EasyJet, i meddelelsen.

Laveste antal boliger til salg i 13 år

Der er nu så få boliger til salg i Danmark, at vi skal helt tilbage til før finanskrisen for at finde et lavere tal. Mere præcist skal vi tilbage til 2007. Samtidig får boligkøberne slet ikke de rabatter, de har været vant til.

Det skriver Finans på baggrund af nøgletal for boligmarkedet til og med uge 20, som Boligsiden opgør.

»Boligmarkedet har klaret sig bedre indtil videre, end mange – inklusive os selv – havde frygtet,« siger cheføkonom i Realkredit Danmark Christian Hilligsøe Heinig til Finans.

Ved udgangen af uge 20 var der 55.134 boliger til salg i hele Danmark. Det er 2.500 færre end ved slutningen af 2019 og næsten 4.000 færre end i 2018.

På et parcelhus er rabatten per kvadratmeter nu lavere end sidste år, og på sommerhuse er afslaget per kvavdratmeter faldet endnu mere og er næsten halveret i forhold til 2015.

Salget af sommerhuse fortsætter med at eksplodere. I uge 20 blev der således solgt 539 sommerhuse mod 225 i samme uge sidste år.

Her er seks skarpe bud på historier fra journalisterne på Berlingske Business:

1: Arnold Busck splittes i to: Rival og forlag deler konkursbo

Bog & idé overtager godt halvdelen af butikkerne fra Arnolds Buscks konkursbo, mens JP/Politikens Forlag overtager den prominente butik på Købmagergade samt navnet Arnold Busck. Det skriver Berlingskes Sebastian Persson.

Læs også listen: Disse Arnold Busck-butikker overtager Bog & idé

2: Portræt: Danske Banks gulddreng kaster sig ud i et »overraskende« karriereskifte i ny topchefstilling

Han blev udpeget til topchef for Danske Bank, men fik et nej fra Finanstilsynet grundet manglende erfaring. Nu – to år senere – forlader Jacob Aarup-Andersen banken for i stedet at blive topchef hos ISS. Mød manden, hvis kometkarriere har vakt op til flere overraskelser i bankverdenen. Læs portrættet af Henriette Hejlskov.

3: Karsten Dybvad-projekt er i krise – der mangler en kronprins i Laksegade

Dybvads tronfølgerplan er røget, og der er ingen oplagte arvtagere til Jacob Aarup-Andersen i direktionen. Så hvor er den person, der kan bringe Danske Bank langt ind i fremtiden, Karsten Dybvad? Det skriver erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen i en kommentar.

4: TV 2 bragte en liste over selskaber på hjælpepakke med ejere i skattely – og så brød orkanen løs

Flere virksomheder er kastet ud i et gedigent stormvejr, fordi de har modtaget lønkompensation for et millionbeløb og samtidig har en konstruktion, der ifølge kritikere kan bruges til at undgå at betale skat. Eksperter mener, at debatten er væsentlig, men at den ofte bliver forsimplet. Det skriver Berlingskes Jakob Chor og Sebastian Persson.

5: USAs nye skaktræk mod Huawei kan udløse teknologisk kold krig

Optrapning af sanktionerne mod den kinesiske mobilgigant skal sætte ind, hvor det virkelig vil gøre ondt. »Overlevelse er nøgleordet,« siger Huaweis topchef. Læs artiklen af Thomas Breinstrup.