Skræmmekampagner om bander

Sigynsgade på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste dage har man i diverse medier, bl.a. i Berlingske, set reportager vedrørende bandeproblemer i Sigynsgade på Nørrebro i København. Lokale borgere føler sig utrygge og ønsker hjælp fra politiet til at gøre området sikkert igen.

Kunne vi for engangs skyld dog ikke bare fokusere på roden til problemerne? Vi skal konstant høre på skræmmekampagner om bandernes indtog i området, men ærligt talt: Efter at have boet et stenkast fra Sigynsgade i fire år har jeg aldrig følt mig truet. Det er sandt, at visse lømler render rundt og opfører sig uciviliseret, og jo, det er et problem, men mediernes dækning får den resterende del af Danmark til at tro, at der er daglige skyderier i gaden. Det er ganske enkelt ikke sandt.

I stedet for at næres af frygten, bør der snart ses et oprør mod denne usunde og usande form for fokus på sensationelle bandehistorier. Disse er ude af trit med virkeligheden og gør intet ved de reelle problemer. Hvor kunne det dog være befriende, hvis vi kunne fokusere på årsagerne til, at unge i dette lokalsamfund lokkes til bandemiljøets prospekter om let tilegnelse af penge og foregiven prestige.

Hvor kunne det være rart, hvis disse unge fik en reel chance i dette samfund, således at de ikke skulle søge den respekt, de kunne have fået fra deres omgivende samfund, hos apatiske bøller. Det nuværende fokus fra medier og politikere gør kun splittelsen tydeligere, hvilket blot underbygger bandemiljøets muligheder for at rekruttere fortabte unge.