Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Lars Løkke har diskvalificeret sig som leder af den borgerlige opposition

Hvem der er Venstres formand skal jeg ikke blande mig i, men at Lars Løkke skulle være leder af den borgerlige opposition er et fejlskud, skriver Helge Adam Møller. Her har Løkke fået en rygsæk i afskedsgave af sin departementchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Den borgerlige oppositions leder

Lars Løkke kan indtil videre fortsætte som Venstres formand og som uofficiel leder af den borgerlige opposition. Det skriver Thomas Larsen i sin politiske analyse lørdag.

Hvem der er Venstres formand skal jeg ikke blande mig i, men at Lars Løkke skulle være leder af den borgerlige opposition er et fejlskud.

En person, der midt under valgkampen slår hånden af sine to borgerlige regeringsfæller, som pludselig agiterer for en økonomisk overbudspolitik der tangerer rød bloks, og som kæmper for at gå i regering med Socialdemokratiet, har klart diskvalificeret sig som leder af den borgerlige opposition. Det gælder såvel nu som i fremtiden.

Helge Adam Møller, formand for den konservative byrådsgruppe, Næstved

Koranen og kvindeundertrykkelse

Aminah Tønnsen angiver at det er konservative, patriarkalske miljøer der undertrykker kvinder, uden at dette er påbudt af Koranen. Det mærkelige er, at hun som dansk konvertit ikke angiver noget sura som bekræfter hendes påstand.

I stedet angiver hun, at det drejer sig om at læse Koranen som et hele. Påstår hun dermed at de muslimske miljøer, der praktiserer kvindeundertrykkelse, handler imod Koranen og Muhammeds bud? Påstår hun samtidig, at folk som Naser Khader m.fl. ligefrem lyver, når de siger, at ikke alle må læse Koranen selv, men i stedet skal gøre, hvad imamen påstår, Koranen beordrer? Påstår hun, at samtlige muslimske miljøer i EU, der praktiserer kvindeundertrykkelse, er ugudelige, vantro syndere?

Lad os nu for engangs skyld få de korrekte data til at bygge vore meninger på og ikke blot en dansk konvertits mening om, hvad hun har læst i den bog, der har skabt ufred siden Muhammeds dage i 630erne.

Hjørdis Faaborg, Nordborg

Frederiksberg Hospital

I Berlingske 10. juli er der en stor artikel, hvori tre kommunale politikere udbreder sig om planerne for hospitalsgrunden på Frederiksberg.

Man leder forgæves efter, hvad der skal ske med de udmærkede hospitalsafdelinger, der nu bliver nedlagt. Formodentlig skal vi frederiksbergborgere tage til Bispebjerg eller Herlev, hvis vi har behov for et sygehus. Så i stedet for at have et velfungerende sygehus med mange afdelinger inden for gå-afstand, skal vi nu bruge tid og penge på at transportere os uden for kommunen.

Det er det mest borgerfjendske, som kommunalbestyrelsen har vedtaget i mands minde.

Michael Thøgersen, Frederiksberg

Ældre hvide mænd

Det er efterhånden almindeligt i Berlingske at læse udtrykket »ældre hvide mænd«. Det er sjældent ment positivt. Der er tale om mistænkeliggørelse ud fra hudfarve og alder. Ønsker avisen virkelig, at det skal blive almindeligt at nedgøre bestemte grupper ud fra hudfarve og alder?

Ville det være rimeligt at nedgøre SFs folketingsgruppe fordi flertallet er hvide kvinder? Eller skal man generelt mistænkeliggøre yngre farvede kvinder ud fra hudfarve og alder?

Søren Smedegaard Olesen, Ulfborg

Social kontrol

Den nye integrationsminister, Mattias Tesfaye - til hvem man kan tillade sig at have store forhåbninger - har annonceret, at fokus nu i højere grad end hidtil skal rettes mod de indvandrere, der er i landet, da tilstrømningen er under kontrol.

Må man foreslå, at det første emne, der tages fat på, er bekæmpelse af den sociale kontrol i indvandrermiljøet. Når man f.eks. hører modige indvandrerstemmer som Halime Oguz og Geeti Amiri fortælle deres historie, står det klart, at social kontrol blandt muslimer kvæler friheden, ikke mindst for kvinder, til at vælge egen livsbane og forfølge egne drømme.

Men hvordan bekæmper man ondsindet og kontrollerende sladder, som social kontrol er et andet udtryk for? Det er en kæmpe opgave, men afgørende vigtig for integrationen. Ministeren må iværksætte en hidtil uset national kampagne målrettet og med deltagelse af indvandrermiljøerne for at få denne befolkningsgruppe til at forstå og acceptere danske frihedsrettigheder hos begge køn. Held og lykke med opgaven.

Henrik Elmelund, Odense