Dette er et debatindlæg. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til Berlingske.

Læser til Berlingske: Jeres artikler er »pisseirriterende«

»Det er ærlig talt pisseirriterende, at I ikke kan skrive en artikel i disse år, uden at I skal bygge 'suspense', som om I gik rundt med en skjult romanforfatter i maven,« skriver Hans Jørgen Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kære Berlingske

Kan I ikke bede jeres journalister om at tage en pause fra den fortærskede floskel »det vender vi tilbage til«? Det er ærlig talt pisseirriterende, at I ikke kan skrive en artikel i disse år, uden at I skal bygge »suspense«, som om I gik rundt med en skjult romanforfatter i maven.

»Kedelige« fakta skal blandes op med sindsoprivende katastrofefortællinger fyldt med personlige dialoger (som det ikke er troværdigt, at nogen kan huske så lang tid efter) og tragedier bygget over den samme skabelon.

Enten skal jeg sidde og gyse og glæde mig over, at det ikke er mig. Eller også skal jeg sidde og føle, at jeg har gennemskuet krimien og de deltagende roller, som bare er så dumme; »se mig, hvor er jeg klog«.

Nej, I skal ikke vække »følelser« for at sælge flere aviser. I skal ikke konvertere læsere til lige dele dopamin-narkomaner, sadister og egoistiske, selvfede idioter, ligesom resten af de sociale medier har fået for vane. I skal levere relevante og underbyggede nyheder fra verden. Gerne i et letlæseligt flow. Ikke så man skal springe frem og tilbage i artiklerne for at prøve at finde ud af, hvad det er, I prøver at sige.

Og send gerne en hilsen videre til Journalisthøjskolens undervisere. Jeg ved ikke helt, hvad de laver, men at dømme på produktet, så ved de det heller ikke selv. De få journalister, der er gode, er det vist mest af egen kraft. Resten er en metervare, og meteren er kort.

Beklager opkastet, men nu mødte jeg lige det udtryk én gang mere, end jeg kunne rumme. Irritationen har dog været der hver eneste gang.

Med venlig hilsen

Hans Jørgen Pedersen, Skovlunde