TV 2-tillidsmand: »Er der eksempler på, at nogen har skruet for hårdt op for volumenknappen, så er svaret ja«

Nye initiativer søsat af ledelsen på TV 2 skal gøre op med sexistisk kultur og hård tone i nyhedsafdelingen. »Initiativerne viser, at der er en bevidsthed om, at der er nogle, der er nødt til at justere på nogle omgangsformer,« siger tillidsrepræsentant.

En række initiativer søsættes på TV 2 for at komme en omfattende sexistisk kultur til livs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

På TV 2 er ledelsen i fuld gang med at ændre på den sexistiske kultur, der i den seneste tid er blevet beskrevet som fremherskende på TV-stationen.

Tirsdag sendte nyhedsdirektør Jacob Kwon en e-mail til nyhedsafdelingen på TV 2. Berlingske er i besiddelse af e-mailen, der beskriver de projekter, der skal gøre op med særligt kulturen og den hårde tone, som flere beskriver er eksisterende på TV 2.

Kulturen har Berlingske tidligere beskrevet i en række artikler, hvilket i september førte til et krisemøde på TV 2.

I forbindelse med debatten om kulturen på TV 2 søsatte ledelsen en ekstern advokatundersøgelse, hvor medarbejdere kunne indberette krænkende handlinger, uønsket seksuel adfærd og usund kultur i virksomheden. Det forventes, at resultaterne af undersøgelsen snart vil blive fremlagt.

Nu handler ledelsen med en række initiativer, der skal sikre et bedre arbejdsmiljø. Blandt andet skal der søsættes projekter, der kigger på sexisme, chikane og mobning samt den hårde tone.

Hos medarbejderne på TV 2 hilses initiativerne velkomne.

»Som udgangspunkt synes jeg, at det er fint, at man bliver bevidst om, hvordan ens ledelsesstil påvirker de medarbejdere, som man leder,« lyder det fra Palle Jensen, tillidsrepræsentant på TV 2.

Han mener, at medarbejderne på TV 2 bør sætte pris på, at ledelsen nu »kigger indad«.

»Initiativerne viser, at der er en bevidsthed om, at der er nogle, som er nødt til at justere på nogle omgangsformer. Det lyder, som om det budskab er nået ind i ledelsen.«

Er der behov for det, at justere på omgangsformerne – er tonen hård?

»Det vil være at kortslutte processen, hvis jeg kommenterer på det. Der bliver fremlagt noget i morgen (torsdag, red.), og jeg vil ikke drage konklusioner. Er der eksempler på, at nogen har skruet for hårdt op for volumenknappen, så er svaret ja. Men derfra til at drage konklusionen om, at det er en kultur, så er vi nødt til at vente på undersøgelsen, før vi kan tale videre om det.«

Palle Jensen, tillidsrepræsentant TV 2

»Hvis du laver en fejl, så ved du det samme aften. Det skal man kunne sige uden at ødelægge folk. Det er noget af det, chefer skal evne.«


Særligt hæfter vi os ved følgende sætning i brevet: »Hvis ledelsen samlet set udøver anerkendende, ambitiøs og kommunikerende ledelse, vil det være et markant skifte i forhold til i dag.« Er du enig i det?

»Det er en svær balancegang, fordi vi på TV 2 bryster os af, at vi har en direkte kommunikationsform. Hvis du laver en fejl, så ved du det samme aften. Det skal man kunne sige uden at ødelægge folk. Det er noget af det, chefer skal evne. Hvis det er noget af det, de sigter imod, så er det for mig at se, at komme tilbage til den gode gamle TV 2-ånd.«

Palle Jensen mener, at de nye initiativer fra ledelsen kommer på baggrund af nogle af de ting, der er kommet frem i den eksterne advokatundersøgelse.

»Jeg er slet ikke i tvivl om, at de her projekter er sat i søen på baggrund af den eksterne advokatundersøgelse. Under alle omstændigheder er det på baggrund af debatten. En ting er de krænkelser, der er foregået – de bliver selvfølgelig en del af undersøgelsen – men hele det her med kulturen, og hvordan gør vi TV 2 til et bedre sted at være, er væsentlig.«

Tænker du, at de her initiativer er sat i værk for at komme advokatundersøgelsen i forkøbet, at nu viser ledelsen sig fra en proaktiv side og reagerer?

»Det kan være med til at tage luften ud af noget af det, der kommer frem i undersøgelsen, men omvendt synes jeg ikke, at man kan bebrejde ledelsen for at prøve at gøre noget bedre.«

Er nyhedsdirektør Jakob Kwon den rette til at lede TV 2-nyhederne?

»Vi samarbejder med alle dem, som ledelsen udpeger til at være med i hvilket som helst samarbejdsforum.«