TV 2-ansatte kræver hjælp udefra: »Vi skal tage et endeligt opgør med en usund kultur«

Medarbejdere på TV 2 opfordrer ledelsen til en ekstern undersøgelse af omfanget af både krænkelser og sexisme. Ledelsen fortæller, at advokatfirma nu skal hjælpe med at få »ryddet op i uhensigtsmæssig kultur«.

Medarbejderne på TV 2 opfordrer ledelsen til en ekstern undersøgelse. Den opfordring imødekommer ledelsen nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

På et stort medarbejder møde på TV2 mandag aften, med flere end 200 deltagere, blev det blandt deltagerne blandt andet diskuteret hvorvidt TV 2 kan undersøge sig selv og den sexistiske kultur, som mange mener hersker på TV-stationen.

På mødet blev medarbejderne enige om at »opfordre til en ekstern undersøgelse på TV 2 af omfanget af både krænkelser og sexisme i bred forstand.« Det fremgår af et brev, som Berlingske har set.

»Forsamlingen sætter stort spørgsmålstegn ved, om TV 2 kan undersøge sig selv,« lyder det i en udtalelse fra medarbejderne, som tillidsfolkene efterfølgende blev opfordret til at bære videre til direktionen.

Ledelsen hos TV 2 havde dog allerede inden opfordringen fra medarbejderne besluttet, at der skal ekstern assistance til for at løse problemerne.

»Der er igangsat en debat og et opgør med seksuelle krænkelser, som jeg hilser velkommen. Det er uacceptabelt, at det foregår, og jeg er sikker på, at vi alle har haft blinde vinkler i forhold til vores fælles arbejdsplads. Derfor har jeg investeret min egen tid i arbejdet, så medarbejderne ved, at det fra toppen bliver taget seriøst. Vi skal have ryddet op i krænkelsessager, og vi skal tage et endeligt opgør med en usund kultur,« lyder det fra TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen, i et brev, der er delt internt på TV2.

Anne Engdal Stig Christensen

»Via den eksternt baserede ordning kan alle fuldstændigt trygt oplyse om krænkende handlinger og usund kultur, herunder sexisme.«


Her fremgår det også, at TV 2 fra tirsdag »etablerer et samarbejde med et advokatfirma, hvortil medarbejdere kan indberette krænkende handlinger, uønsket seksuel adfærd og usund kultur i virksomheden. Samarbejdet med advokatfirmaet er et led i arbejdet med at sikre det bedst mulige overblik og beslutningsgrundlag, når der efterfølgende skal vedtages og igangsættes yderligere tiltag på TV 2.«

Af brevet fremgår det også, at det eksterne samarbejde er inspireret af et »varslingssystem« hos TV 2 Norge, hvor man ifølge TV2, »er længere fremme i arbejdet for at stoppe sexisme«.

»Via den eksternt baserede ordning kan alle fuldstændigt trygt oplyse om krænkende handlinger og usund kultur, herunder sexisme. Vi åbner for denne mulighed i foreløbig tre uger, og formålet er at få endnu bedre overblik over den opgave, vi står overfor. Vi skal have ryddet op i uhensigtsmæssig kultur på en ordentlig måde. Så det er nu, at du – uanset om du er kvinde eller mand – kan hjælpe os ved at indberette dine erfaringer og oplevelser,« lyder det fra Anne Engdal Stig Christensen i brevet.

Det er advokatfirmaet Norrbom Vinding, der skal håndtere indberetningerne.

Ikke de eneste

Tiltagene på TV 2 kommer efter en tid med massiv kritik af arbejdsmiljøet på TV 2, hvor flere kvinder i Berlingske har fortalt om en sexistisk kultur på TV-stationen.

TV 2 er ikke den eneste mediearbejdsplads, der har valgt at søge ekstern hjælp til at undersøge sager om sexisme og krænkelser.

På Ekstra Bladet er der ligeledes gang i debatten om sexistisk kultur. I et brev til Ekstra Bladets ledelse skriver 46 nuværende og tidligere medarbejdere på avisen, at de alle i større eller mindre grad har oplevet en sexistisk kultur på mediet.

Og det har fået Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen til at reagere.

»Jeg er ked af, at det er foregået,« sagde han mandag til Berlingske, hvor han også uddyber, at der skal ekstern hjælp til:

»Vi har indkaldt til en lang række møder. Inden brevet blev offentliggjort, blev vi klar over, at vi skulle tale med praktikanter, løstansatte og så videre. Nu laver vi flere møder og sætter et stort apparat i gang i forhold til uddannelse af ledere. Og så vil vi søge ekstern bistand til en total afdækning af kulturen, for at blive klogere på hvordan vi skal stille regler op for, hvordan vi ændrer de her ting. Det kan ikke nytte noget, at vi selv kigger på det. Det her kræver folk udefra.«