Sushikokken Mads Battefeld: Jeg forstår ikke, at folk spiser det - det lugter som en gammel, glemt gymnastiktaske

Mads Battefeld er en del af spydspidsen af den næste generation af danske kokke i topklasse. Battefeld har netop åbnet Sushi Anaba, som han håber vil blive Europas bedste sushirestaurant. AOK har talt med kokken om de bedste og værste gastronomiske oplevelser.

Mads Battefeld har været under uddannelse blandt Japans dygtigste kokke i et år. For få uger siden åbnede han, sammen med en hemmelig investor, sin egen eksklusive sushirestaurent, Sushi Anaba. Linda Kastrup

Hvad er dit livs bedste måltid?

»Den er fandme svær! Jeg havde ikke prøvet så mange ting, da jeg voksede op i Himmerland. Den nærmeste »restaurant« var en McDonald´s , der lå 13 kilometer fra hjemmet. Jeg kom som 17-årig knægt i kokkelære i Aarhus. Vi var på en personaletur til Barcelona, og vi spiste på Dos Palillos, hvor en tidligere køkkenchef fra El Bulli styrede gryderne. Køkkenet havde fokus på japansk/asiatisk mad, serveret som tapas. Det var en stor omvæltning for hele min måde at forstå gastronomi på. Da jeg kom hjem fra Barcelona, besluttede jeg mig for, at jeg ville arbejde på Dos Palillos. Det lykkedes kort efter.«