Adam Price: Nogle gange så kan jeg ikke andet end at foragte mig selv

GASTRONAUT: På trods af en hummer, der smagte af viskelæder, samt stor succes i TV- og filmbranchen, spiller gastronomien stadig en kæmpe rolle i Adam Prices liv.

Adam Prices værste oplevelse som mangeårig madanmelder var en hummer på Restaurant Storkereden, der havde præcis samme smag og konsistens som et stort skoleviskelæder. Price agerer stadig dommer i en række gastronomiske begivenheder. Her i Bella Centeret. Andreas Beck

 

Hvad er dit livs bedste måltid?
»Gastronomi har altid fyldt kolossalt meget i mit liv. Men jeg kan blive ved med at vende tilbage, til første gang min far lavede familieklassikeren »Bøf Stroganoff«, samtidig med at han gav mig den fulde fortælling. Jeg indtog lige dele fortælling og lige dele mad. Det var svært helt at afkode, om det smagte så godt, fordi han forinden havde indviet mig i hele processen: Hvor vigtigt det er at skære kødet i forhold til fibrene, pudre det korrekt med paprika og lave en håndskåren dobbeltkogt pomfrit til. Hele symbiosen er afgørende for det endelige resultat. Og der var naturligvis tale om Boeuf sauté Stroganoff – og ikke den rædselsfulde bodegagryde med snerrende cocktailpølser! Når det laves perfekt fra bunden, er Boeuf sauté Stroganoff en sand kongeret!