Gastronaut: »Jeg hader udtrykket vegetarisk. Mad er vel mad, om der så er kød i eller ej«

Trine Hahnemann er forfatter til en lang række populære kogebøger. Hun er ejer af Hahnemanns Køkken på Østerbro, der hver dag laver mad til 3000 personer. AOK har stillet hende en række hurtige spørgsmål om hendes bedste og værste gastronomiske oplevelser.

Kogebogsforfatteren Trine Hahnemann er i den internationale liga og har gjort nordisk hverdagsmad til sit varemærke både i ind- og udland. Sara Gangsted

Hvad er dit livs bedste måltid?

»Første gang jeg i Italien fik gnocchi med hummer og chili. Det er nok 25 år siden, da jeg var i Firenze med min mand og børn. Gnocchi er fantastisk, hvis det er lavet rigtig. Blød, men samtidig med bid. Som barn var det blomkålsgratin. Det var ægte sommermad, og det er det stadig i dag. Den skal laves helt klassisk med bechamel, rasp og smør på toppen. Så den bliver helt sprød. Mine børn var ikke vilde med det som små, men de elsker det i dag. Jeg synes generelt ikke, at aftensmaden skal være en kampplads, hvor man tvinger børn til at spise. Det handler om, at det skal være et naturligt sted uden alt for mange regler.«