Søren Frank: Savner du en lille lokal italiener? Så tag til Hellerup

Tavola Calda er en dejlig kvartersrestaurant, der byder på pletfrit italiensk husmoderkøkken i beskedne, men hyggelige rammer bag Hellerup Station.

Tavola Calda. Celina Dahl

Tavola Calda er i ordets bedste betydning en kvartersrestaurant. Stedet er vokset ud af den om muligt endnu mindre restaurant og take away simpelthen kaldet Ca’ – hvilket er en forkortelse for Casa (hjem eller hus) – på Rebekkavej i det stille kvarter bag Hellerup Station. Her arbejdede de to italienske kokke Diego og Davide side om side, indtil Davide for et par år siden fik lyst til at drive en restaurant med bare lidt mere end et par borde. Davide fandt et ledigt butikslokale lidt længere nede ad Rebekkavej, og så var Tavola Calda en realitet.

Dagens menu står på tavlen, og der laves frisk pasta hver dag på Tavola Calda. Celina Dahl

Det autentiske italienske husmoderkøkken

»Cucina casalinga« – husmoderkøkken – kalder Tavola Calda selv sin gastronomiske profil. Jeg ved nu ikke, hvor mange husmødre, selv i Italien, der dagligt laver tre forskellige slags fyldt pasta fra grunden. Men autentisk er køkkenet under alle omstændigheder.