Søren Frank har været til gourmet-nørderi på højeste niveau: 148 af verdens førende kokke bytter opskrifter

148 af verdens absolut førende kokke byttede opskrifter. Søren Frank lagde vejen forbi danske Kadeau, der remixede en menu fra den tostjernede Lissabon-restaurant Alma.

Ildstedet på Kadau bliver flittigt brugt, det det portugiske blev remixet. Celina Dahl

Noget på Kadeau er ikke, som det plejer. Umiddelbart ligner køkkenet, der udformet i egeplanker, sig selv med sin varme belysning og ildstedet i hjørnet – det er ligesom at være hjemme i en privat lejlighed. Men fra højtalerne lyder portugisisk musik, og foran ildstedet ligger en bunke kolossale ildrøde rejer, som med garanti ikke har svømmet i nordiske farvande. Et lille fad med portvin står klar på disken, og mellem gryderne går køkkenchef Nicolai Nørregaard rundt med et smørret smil på læberne sammen med restaurantens medejer Lukas »Graham« Forchhammer.

Kadeaus køkken er udformet i egeplanker og minder med sin varme belysning og ildstedet i hjørnet om en privat lejlighed. Celina Dahl

Vi er i gang med The Grand Gelinaz Shuffle Stay In Tour. Spillet går ud på, at 148 af verdens førende kokke, fordelt over hele kloden, har byttet opskrifter og i aften serverer byttemenuerne simultant.