Oplev danske Michelin-stjerner i 9.000 meters højde

Søren Frank tog med på flyet til Bangkok, hvor den københavnske Michelin-restaurant Kiin Kiin står for menuen på businessclass året ud.

Phaitun Nielsen, som er Gate Gourmets speicialist på thaimad, står for at tilberede Kiin Kiins flymenu. Thomas Lekfeldt

Det vil være synd at sige, at stemningen på Gate Gourmet ved Kastrup Lufthavn peger i retning af Michelin-stjerner. Det er hverken æstetik eller romantik, der præger den 16.000 kvadratmeter store lagerhal, hvor der dagligt ekspederes op til 45.000 flymåltider, når det går vildest til i højsæsonen.

Moo Palo er en ret med kinesiske rødder krydret med five spice og serveret med ris og ærter. Søren Frank

Ikke desto mindre er der Michelin-mad i luften om et par timer, når Thai Airways 951 mod Bangkok letter kl. 13.50 fra Kastrup. Det er nemlig den etstjernede københavnske restaurant Kiin Kiin, som står for menuen på businessclass på denne afgang i november og december måned i år.