Søren Frank: Denne beskidte »vikingerulle« spiser jeg gerne igen og igen

Sushi Hatobas nye Lyngby-filial lægger godt ud med fri levering, januartilbud og skarpe ruller, men det er ikke alle retter, der sidder lige præcist i skabet.

Nigiri sushi med ål, tun og reje. I baggrunden »rainbow«-rulle. Majken Matzau

Uge 1 er meget langt fra at være årets sjoveste uge. Alle ligger og græder snot derhjemme på sofaen efter at have brugt for mange penge og spist og drukket for meget over jul og nytår. Selv under normale forhold er byens restauranter søvnige, halvtomme og spøgelsesagtige, som om restauratørerne ikke rigtig ved, om de overhovedet orker at lukke deres køkkener op igen, når folk alligevel ikke gider gå ud at spise.

Grundet den aktuelle nedlukning er uge 1 således dobbelt underdrejet, endda yderligere forstærket af det faktum, at man skulle et stykke ind i forrige uge, før myndighederne, lige før nytår, meldte ud, at restauranterne alligevel ikke kunne genåbne i uge 1. Der har med andre ord ikke været meget tid til at lægge planer for restauratørerne, hvilket har kunnet mærkes på udbuddet af takeaway, der mildt sagt var pauvert i starten af denne uge.