Ny kogebogs-tendens: Før skulle grøn mad frelse din krop, nu skal den klimavenlige kost redde verden

Klimabøgerne er på vej ind på kogebogsmarkedet, som i årevis har været domineret af sund og grøn mad.

Hannah Grant (ex-Noma, ex Team Saxobank) er en af de 10 kokke, der medvirker i »Klimakogebogen«. Foto: Søren Gammelmark. Søren Gammelmark

Grøn mad har de senere år været den helt store trend på kogebogsmarkedet. Og det tyder alt på, at det også vil være i år, når det store bjerg af madbøger udkommer i månederne op til jul. Det nye er, at hvor grøn mad indtil nu er blevet solgt på at være sund for dig og din krop, skal den nu redde kloden.

Lasse Askov står bag opskrift på grøn omelet i Klimakogebogen. Søren Gammelmark

»Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer«, lyder således titlen på Kirsten Skaarups nye kogebog. Skaarup, som med 30 vegetariske kogebøger på samvittigheden må siges at være det grønnes køkkens hofskribent, har ellers de senere år udgivet kogebøger med fokus på den grønne mads gavnlige indvirkning på kroppen - bøger med titler som: »Det helbredende køkken« og »Powerfood revolutionen: Detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi«.