Nu hamstrer kunderne håndvægte og romaskiner

Leverandører af maskiner og udstyr til hjemmetræning kan dårligt følge med. Omsætningen de seneste to uger har for nogle slået Black Friday.

»Folk bruger måske muligheden nu for at få etableret et mindre home gym i en tid, hvor de ved, at de ikke kan komme i et træningscenter lige med det samme,« siger Rune Sørensen, countrymanager hos Fitshop i Brønshøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når landets fitnesscentre holder lukket, og ingen endnu ved, hvornår de åbner igen, bruger vi stuegulvet. Og er der noget, vi ikke vil gå ned på, så er det udstyr.

De seneste to uger har butikker og onlinesalg af træningsmaskiner og udstyr ikke kunnet følge med kundernes efterspørgsel.

Håndvægte, kettlebells, elastikker, crosstrainere, romaskiner, træningsbænke og vægtstativer er blevet revet væk. Især udstyr til vægttræning er i høj kurs, og håndvægte er udsolgt mange steder.

Rune Sørensen, countrymanager hos Fitshop i Brønshøj

»Der er tale om nogle enorme mængder. Håndvægte er det mest populære.«


»Hidtil har vi mest solgt træningsudstyr og maskiner til hotelkæder, hospitaler og politiet. Men inden for den sidste halvanden uge har vi haft en eksplosion i salget til private, der pludselig er dukket op,« siger Rune Sørensen, countrymanager hos Fitshop i Brønshøj.

»Der er tale om nogle enorme mængder. Håndvægte er det mest populære, men også de dyrere maskiner som crosstrainere og romaskiner har vi solgt rigtig mange af.«

Hylderne er næsten tomme

Kunderne er væltet ind i butikkens showroom, siger han, og lige nu er flere af hylderne næsten tømt.

»Folk bruger måske muligheden nu for at få etableret et mindre home gym i en tid, hvor de ved, at de ikke kan komme i et træningscenter lige med det samme. Egentlig er det kun en udstilling, vi har, for langt det meste sælges online, men kunderne har ribbet den. De er ligeglade med, om det er en udstillingsvare. Også vores lager er snart tømt.«

Hos Fitnessgruppen er salget ligeledes eksploderet med en tidobling af justerbare håndvægte på to uger. Sammen med squatstativer og vægtsæt er romaskinen særligt populær.

»Det, vi oplever nu, er langt over, hvad vi sælger på en Black Friday,« siger Kasper Vigen, salesmanager hos Fitnessgruppen.

Container med 15 ton udstyr solgt

»For halvanden uge siden fik vi en container med 15 ton udstyr til vægttræning, og alt er solgt. Når vi har udsolgt af noget, går folk bare et step op og køber noget dyrere.«

»Vi har mangedoblet salget af træningsmaskiner og udstyr, og vi kan se, at også kundernes søgning på nettet efter træningsudstyr er steget betydeligt,« siger kommunikationschef hos Matas Klaus Fridorf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde.

Også hos Matas har man oplevet en langt større interesse for træningsudstyr de seneste par uger, selv om det kun er et nicheprodukt.

»Vi har meget tydeligt kunnet se et skift i kundernes adfærd, hvis vi sammenligner med for bare en måned siden. Vi har mangedoblet salget af træningsmaskiner og udstyr, og vi kan se, at også kundernes søgning på nettet efter træningsudstyr er steget betydeligt,« siger kommunikationschef hos Matas Klaus Fridorf.