Niko Grünfeld trækker sig som kulturborgmester

(ARKIV) Spidskandidat (Å) Niko Grünfeld ved Alternativets valgfest "Grønt håb", Monastic, København den 21. november 2017. (Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alternativets Niko Grünfeld træder tilbage som kultur- og fritidsborgmester i København. Det oplyser han i et opslag på Facebook.

»Jeg gik ind i politik, fordi jeg troede på, at vi kunne lave politik på en ny måde og fremskynde en seriøs bæredygtig omstilling. Det tror jeg stadig på. Men det er sværere, end jeg havde regnet med. Og med større konsekvenser for min familie og mig selv, end jeg kan forsvare.

Derfor trækker jeg mig nu som kultur- og fritidsborgmester i København,« skriver han.

Niko Grünfeld har i den seneste tid modtaget en del kritik blandt andet på grund af en ommøblering af sit borgmesterkontor, der løb op i 130.000 kroner.

Borgmesteren kaldte siden i et læserbrev i Berlingske kontoret for »københavnernes kontor«, men da Berlingske uanmeldt besøgte kontoret i torsdags lød beskeden fra Grünfelds pressechef, Michael Trangbæk, at det skulle forstås »billedligt talt«.

Den nu tidligere kultur- og fritidsborgmester har desuden modtaget kritik for at have rod i sit CV.

Op til kommunalvalget i 2017 oplyste Niko Grünfeld i sit CV, at han havde en mastergrad i positiv psykologi, men det passede ikke.

Radio24syv har ligeledes kunnet fortælle, at Grünfeld i forbindelse med folketingsvalget i 2015 i sit CV oplyste, at han havde en kandidatgrad. Det var heller ikke korrekt.

Ifølge Ritzau vil Alternativets gruppe i Borgerrepræsentationen muligvis allerede torsdag udpege en ny kultur- og fritidsborgmester.

Niko Grünfeld var i sin tid en af medstifterne af Alternativet, og partiets leder, Uffe Elbæk, siger til Ritzau, at han håber, at Grünfeld fortsat vil være en del af holdet.

»Han har igennem så mange år på alle måder været med til at bidrage til det Alternativet, der er i dag.

Jeg ved, det har været en meget svær personlig beslutning for ham. Men med de argumenter, han giver om det pres han og hans familie har været under, så er det både forståeligt og måske også nødvendigt,« lyder det fra Elbæk.