Elbæk efter Grünfelds farvel: Der skal genopbygges tillid

Alternativets politiske leder håber, at partiets afgående borgmester fortsat vil være en del af holdet.

Uffe Elbæk til Alternativets valgfest på Monastic under kommunal og regionsrådsvalget tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når sager om kritik af politikere florerer i medierne sætter det sine spor. Alternativet går ikke fri. Og nu skal tilliden bygges op.

Sådan lyder det fra Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, efter at partiets kulturborgmester i København, Niko Grünfeld, har valgt at trække sig.

»Der er ingen tvivl om, at sager af denne her type påvirker politiske partier, der står i sådan nogle situationer. Det gør det da.«

»Selvfølgelig skal der genopbygges tillid til både vælgerne og medlemmerne. Det er jeg også helt sikker på, at vi nok skal gøre,« siger Uffe Elbæk.

Den afgående kulturborgmester var sammen med Elbæk med til at stifte Alternativet.

»Jeg håber virkelig, virkelig, at han bliver ved med at være en del af holdet. Han har igennem så mange år på alle måder været med til at bidrage til det Alternativet, der er i dag,« siger Uffe Elbæk.

»Jeg ved, det har været en meget svær personlig beslutning for ham. Men med de argumenter, han giver om det pres han og hans familie har været under, så er det både forståeligt og måske også nødvendigt,« siger han.

Partilederen har ikke været i kontakt med Grünfeld, siden han besluttede sig for at trække sig fra posten. Men Elbæk understreger, at det var borgmesterens egen beslutning.

/ritzau/