Morten Messerschmidts gastronomiske vækkelse: Vinen og maden reddede ham gennem hans livs krise

Snak & Æd: Morten Messerschmidt kogte fond døgnet rundt under sin sygeorlov i 2017. Søren Frank har mødt politikeren, der kom gennem sin store personlige krise ved hjælp af mad og vin.

Morten Messerschmidt, som er en stor tilhænger af foie gras, går en tur med gåsen Ludvig, som han har lånt på restaurant Alsace i Ny Østergade. Linda Kastrup

Grundslovsdag 2017 vendte Morten Messerschmidt tilbage til offentligheden og sit job som medlem af Europa-Parlamentet efter i syv måneder at have været sygemeldt med stress.

Samme dag modtog jeg en anmodning om Facebook-venskab fra DF-politikeren, som kort efter blev fulgt op med en besked. Messerschmidt skrev, at han havde udviklet en faible for mad og især vin, og at han således havde brugt en del af sin sygeorlov til få læst flere af mine vinbøger (jeg har efterhånden skrevet ti) – ikke mindst »Vinen til maden«, som han var meget glad for.