Min indkørsel er et bugnende spisekammer – Søren Frank guider til vild mad

Man kan rent faktisk overleve af ukrudtet fra sin egen grund! Det var én af de erfaringer, Søren Frank gjorde sig, da han tog en session med sankeekspert Thomas Laursen.

Søren Frank sanker med Thomas Laursen i Dyrehaven. NIELS AHLMANN OLESEN

I løbet af de sidste 15 år, hvor det Nye Nordiske Køkken har regeret på den lokale restaurantscene, har jeg formentlig spist mere end 10 kilo vilde urter og ukrudt på byens restauranter. Bortset fra et par håndfulde brændenælder, som jeg har smidt på havegrillen og spist med revet parmesan og olivenolie, er de vilde hjemmeplukkede urter dog desværre aldrig nået ind i mit eget køkken.

Nælder på grillen. NIELS AHLMANN OLESEN

Dejlige ramsløg eller giftige liljekonvaller?

Ikke engang ramsløg, som ellers var en af de første og mest udbredte vilde urter, der kom på den nye nordiske menu, er det lykkedes mig at sanke. Hver gang, jeg er stødt på ramsløgslignende gevækster, har jeg været bange for, at der var tale om liljekonvaller, som jo er giftige.