Madanmeldelse: Det lille røde hus i Gammel Mønt er stadig en sikker, gastronomisk havn

Restaurant MA er rykket ind, hvor »Røde« Claus Christensen i 28 år holdt hof. Det klassiske køkken har fået en let ansigtsløftning, men er stadig stensikkert.

Æblekompot med shortbread og hasselnøddeis. Maria Albrechtsen Mortensen

Med 28 år som kok og restauratør på adressen kan man roligt sige, at »Røde« Claus Christensen var Gammel Mønt. Nu er Røde som bekendt rykket ned i Bredgade på Salon (det tidligere Le Sommelier), og hvad stiller man så op med det ikoniske lille røde bindingsværkshus på hjørnet af Gammel Mønt og Klareboderne?

Det lille røde hus på hjørnet af Gammel Mønt og Klareboderne huser i dag Restaurant MA. Maria Albrechtsen Mortensen

Den nye restauratør, Henrik Nielsen fra Restaurant SuRi i Holbæk, har klogeligt valgt at beholde de velvoksne portioner og det klassiske køkken – der er ingen grund til at servere fermenterede 20-retters menuer på en adresse, hvor klassicismen har hersket i tre årtier.