Lars von Trier overvejer ny sæson af TV-serien »Riget«

Det er ikke udelukket, at det i fremtiden atter vil spøge på Rigshospitalet. En ny sæson af TV-serien »Riget« er nemlig under overvejelse af filminstruktør Lars von Trier.

Filminstruktøren Lars Von Trier vil muligvis genoplive TV-serien »Riget«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Med den satiriske TV-serie »Riget« fra 1994 fik den verdenskendte filminstruktør Lars von Trier for alvor sit folkelige og internationale gennembrud.

De sidste afsnit blev sendt i 1997. Men selv om det efterhånden er en del år siden, at kultserien om spøgelser på Rigshospitalet blev vist på skærmene i de danske stuer, overvejer Lars von Trier nu, om han skal skabe en ny sæson af den banebrydende TV-serie.

For nylig var Lars von Trier på besøg på Rigshospitalet for at undersøge, om en ny sæson af den populære TV-serie ville kunne lade sig gøre. Det fortæller von Trier, der senest har stået bag filmen »The House That Jack Built«, i Euromans februarudgave.

Ifølge Euroman var Lars von Trier på sit visit på Rigshospitalet blandt andet oppe at besigtige helikopterplatformen på toppen af hospitalet.

Men at skabe en tredje sæson af »Riget« er ikke uden udfordringer. Ikke mindst fordi nogle af skuespillerne fra serien er døde, heriblandt svenske Ernst-Hugo Järegård, der i serien spillede en overlæge, som ikke havde meget tilovers for Danmark.

»At lave en tredje sæson af »Riget« vil være decideret dumt. For man vil sikkert altid tænke, at de gamle afsnit var nu alligevel de bedste. David Lynch prøvede jo at lave en afslutning på »Twin Peaks« som biograffilm, og det var noget vås,« siger Lars von Trier til Euroman og tilføjer:

»På den anden side kunne det være en slags krydsogtværsopgave at få til at hænge sammen, hvilket ville være meget sjovt.«

»Riget« var ikke blot et stort gennembrud for Lars von Trier. Serien lagde også fundament for dogmekonceptet, som gjorde op med det perfekte. Et koncept, som efterfølgende også har præget von Triers film.

Ifølge Euroman har Zentropa endnu ikke afgjort, om en ny sæson af »Riget« bliver en realitet.