Danske Ronni Vexøe Mortensen er blandt favoritterne til at vinde VM-guld i det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or.
Bocuse d'Or har fundet sted i Lyon hvert andet år siden 1987, og hvis Ronni Vexøe Mortensen vinder en bronze-, sølv- eller guld-Bocuse bliver han en del af en eksklusiv klub sammen med kun fire andre danskere.
Bocuse d'Or er opkaldt efter kokken Paul Bocuse (1926-2018), der var en af de mest prominente kokke, der lavede nouvelle cuisine. Nouvelle cuisine begyndte i 1960erne og markerede sig ved lettere retter med større fokus på præsentationen end i cuisine classique.
Her er de danskere, der tidligere har opnået æren af podiepladser ved Bocuse d'Or.
Jens Peter Kolbeck

I 1993, længe før nogen havde tænkt på ny nordisk gastronomi, Noma eller Geranium, kom Jens Peter Kolbeck som den første dansker på podiet ved Bocuse d'Or. Det blev til en sølv-Bocuse.
Thomas Rohde, den tidligere køkkenchef på Kong Hans Kælder, skrev i sin selvbiografi om Kolbeck: »Jens Peter er gud«. Kolbeck er ifølge forlagsbeskrivelsen af sin bog, »Sølvræven«, især berømt for sine saucer.
Jens Peter Kolbeck har blandt andet været køkkenchef for dronning Margrethe (1974-1979) og køkkenchef på Molskroen i Ebeltoft.
Rasmus Kofoed

Rasmus Kofoed, der er køkkenchef på Geranium i København – som har tre Michelin-stjerner – har vundet både guld, sølv og bronze ved Bocuse d'Or.
Rasmus Kofoed vandt bronze i 2005, sølv i 2007 og guld i 2011, og hvis man er heldig nok til at skulle ind at spise på Geranium, vil man kunne se de tre statuetter ved indgangen til restauranten.
Rasmus Kofoed sagde i forbindelsen med Paul Bocuses død, at Bocuse havde »betydet næsten alt« for ham i sin gastronomiske karriere og liv i det hele taget.
»Han var med til at starte den her ild i mig omkring deltagelsen i VM for kokke, som jeg har brugt så mange år på,« sagde Rasmus Kofoed dengang til DR.
Jeppe Foldager

Jeppe Foldager vandt sølv i 2013 på baggrund af sine retter med blandt andet pighvar, hummer og oksemørbrad.
Han har været souschef på Søllerød Kro, køkkenchef på Alberto K samt køkkenchef på Kanalen, og er nu den nye køkkenchef på Dragsholm Slot. Det er han tilsyneladende med stor succes, for Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, gav 6 stjerner, da han var forbi i sommer. Søren Frank skrev, at Dragsholm Slot »når nye højder af luksus og perfektion«.
.Kenneth Toft-Hansen

Kenneth Toft Hansen havde deltaget i både europa- og verdensversionen af Bocuse d'Or flere gange, før han vandt i 2019. Til mediet Gastrofun har han fortalt, at han havde forberedt sig omkring 8.000 timer på sin sejr – altså 1.000 normale arbejdsdage.
Han vandt blandt andet med sin chartreuse (retten, ikke likøren) af jordskokker, østers og muslinger, der var pakket ind i finmalet kammuslingefars og diverse grønt, skrev Søren Frank.
Kenneth Toft Hansen er medforpagter af Svinkløv Badehotel, som han overtog med sin kone, Louise, i 2015. Svinkløv Badehotel brændte i 2016, men er siden blevet genopbygget.
Opdateret 27/9, klokken 16:49. Der stod tidligere, at Jens Peter Kolbeck var kok for Kongehuset efter sin sølv-Bocuse, men det var allerede i 1974-1979.