Hun bliver ny chef for Mungo Park Allerød

Kun 27-årig instruktør overtager roret på en af dansk teaters mest profilerede scener.

Den kun 27-årige instruktør Anna Malzer bliver ny chef på teatret Mungo Park Allerød til sommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mungo Park
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun er kun 27. Alligevel har instruktøren Anna Malzer overbevist teatret Mungo Park Allerøds bestyrelse om, at hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for det driftige, nordsjællandske teater, når Lasse Bo Handberg efter blot to sæsoner forlader posten til sommer.

»Vi er enormt begejstrede for, at vi får en teaterdirektør med så stort et talent, potentiale og visionære ideer for teatret,« udtaler formand for bestyrelsen, Mogens Hugo, i en pressemeddelelse.

»Anna repræsenterer fremtiden for dansk teater og nu også for Mungo Park. Det er derfor et enigt ansættelsesudvalg, som har valgt Anna Malzer, ud af et i øvrigt virkelig stærkt ansøgerfelt. Vi ser med stor spænding frem til den nye opdagelsesrejse, som Mungo Park skal ud på med Anna ved roret til sommer og frem.«

Pågående teater

Anna Malzer kommer fra en stilling som kunstnerisk leder af det lille storbyteater Teater Momentum i Odense, hvor hun et års tid har været ansvarlig for forestillinger også som instruktør.

Anna Malzer har haft travlt. Men hun er faktisk et relativt ubeskrevet blad i den danske teaterverden, for den tidsbegrænsede stilling i Odense fik hun, mens hun stadig gik på sidste år af instruktørlinjen på Den Danske Scenekunstskole, hvor hun blev færdig juni 2017.

Anna Malzer har på Teater Momentum interesseret sig for pågående teater i direkte clinch med den moderne virkelighed og tidens strømninger.  Her har hun stået bag tre forestillinger i projektet »Neo-Europa«, der undersøgte menneskers politiske, kulturelle og følelsesmæssige dilemmaer i en globaliseret virkelighed.

I flere tilfælde har hendes forestillinger været inspireret af virkelige hændelser og intensive researchperioder, hvor Anna Malzer har opsøgt nye miljøer for bagefter at kunne skrive om dem.

»I centrum af mine iscenesættelser står et stort rungende spørgsmål om identitet og tilhørsforhold som ungt menneske i vores globaliserede verden,« skriver hun selv i sin præsentation på Danske Sceneinstruktørers hjemmeside.

Det samfundsengagerede præger også den opgave, hun har påtaget sig for Mungo Park Allerøds søsterteater i Kolding med forventet premiere til efteråret. Det er en dramatisering af sagen om den storsvindlende Britta Nielsen.

Anna Malzer

»I centrum af mine iscenesættelser står et stort rungende spørgsmål om identitet og tilhørsforhold som ungt menneske i vores globaliserede verden.«


»Det, som interesserer mig som instruktør, er, at trods vi ved så lidt om Britta, reagerer vi så emotionelt på hendes fortælling,« sagde Malzer i en pressemeddelelse, da projektet blev annonceret.

»Er det, fordi vi går i panik over at leve i et hullet system? Vi har i årevis kendt til hvidvask og skattesnyd for milliarder. Er det, fordi Britta er en helt almindelig borger, endda en kvinde? Er fænomenet Britta et symptom på større og mere komplekse problematikker i vores samfund?«

Anna Malzers første dag i direktørstolen i Allerød bliver 1. juli.