Mungo Park bliver dobbelt så stort

Et enigt byråd har bevilget 19 mio. kroner til en om- og udbygning af det succesrige teater. Pengene skal bl.a. bruges til at bygge "Danmarks bedste teatersal", siger teaterdirektør Martin Lyngbo.

Teaterdirektør Martin Lyngbo og kulturudvalgsformand Flemming Villadsen i Mungo Parks nuværende teatersal, der er blevet alt for lille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere års pladsproblemer i den gamle møbelforretning på en parkeringsplads i Allerød har Mungo Park nu fået 19 mio. kommunale kroner til at om- og udbygge det succesrige teater til dobbelt størrelse.

Det er et enigt byråd, der har besluttet at finansiere udvidelsen, efter at planerne har været på bordet i flere år.

»Jeg er meget, meget glad for, at det her endelig er faldet på plads,« siger kulturudvalgsformand Flemming Villadsen (S).

- Mungo Park er Allerøds stolthed. Mange mennesker kommer til Allerød for at se teater, faktisk tre gange flere end for blot få år siden. Vi ser frem til, at vi i fremtiden kan byde endnu flere gæster velkommen, siger han.

Teatrets Stradivarius
De kommunale millioner skal først og fremmest bruges til at bygge en helt ny teatersal, fortæller Mungo Parks direktør, Martin Lyngbo.

»Salen er det vigtigste for teaterfolk. Det er vores Stradivarius, og vi vil samle alle vores evner og erfaringer om at skabe Danmarks bedste teatersal«, siger han.

»Derudover skaber vi også bedre betingelser for skuespillere og teaterarbejdere bag scenen og for publikum i foyeren. Det bliver fantastisk.«

Teater siden 1985
Der har været spillet teater i de nuværende bygninger, siden Nikolaj Cederholm og teatergruppen Dr. Dantes Desperate Renovationsshow i 1985 fik lov til at låne den nedlagte Clausens Boligmontering i Allerød.

Da Dr. Dante i 1992 rykkede til Aveny Teatret på Frederiksberg, overtog Lars Kaalund lokalerne og grundlagde Mungo Park, opkaldt efter en frygtløs opdagelsesrejsende.

En ombygning i 2000 skabte de nuværende fysiske rammer i Allerød med teatersal, café, teknik og administration.

De senere år har Mungo Park imidlertid lidt under tiltagende pladsproblemer takket være et voldsomt stigende aktivitetsniveau. Siden sæsonen 2005-06 er omsætningen vokset fra 7,9 til 16,6 mio. kroner, antallet af forestillinger øget fra 119 tul 357 og publikum øget fra 12.0000 til 42.000 pr. sæson.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2016.