Han bliver ny chef for Mungo Park Allerød

Jobskifte. Teatret Mungo Park Allerød henter ny chef hos teatrets "søsterscene" i Kolding. Lasse Bo Handberg vil skabe et nationalt teater på tværs af landet.

Foto: CLAUS FISKER. Lasse Bo Handberg sætter sig i chgefstolen for Mungo Park allerød næste sommer.
Læs mere
Fold sammen

Det bliver en erfaren teaterchef, som 1. juli næste år skal stå i spidsen for teatret Mungo Park i Allerød. Lasse Bo Handberg overtager chefstolen, når Martin Lyngbo forlader den efter den sæson, vi er på vej ind i.
Bestyrelsen for teatret i Allerød har ikke kigget langt efter en afløser for egnsteatret, som er et af dansk teaters mest profilerede med stor publikumsinteresse og et nyt teaterhus på vej.

Siden 2012 har Lasse Bo Handberg været chef for Mungo Park Kolding, der oprindelig er oprettet som en »søsterscene« til teatret i Nordsjælland, men som i dag fungerer uafhængigt af teatret i Allerød.
I Kolding har Lasse Bo Handberg markeret sig med debatskabende forestillinger som dramatiseringen af Yahya Hassans digte og "De stuerene", der handlede om Dansk Folkepartis vej mod indflydelse.

Når Lasse Bo Handberg får jobbet, er det bl.a. på baggrund af, at hans teater har sat forestillinger op, som også har vakt opmærksomhed i resten af landet.  Det mener Lasse Bo Handberg selv, da  Berlingske fanger ham i bilen på vej til teatret i Kolding, hvor han skal underrette sine ansatte om jobskiftet:
»Det er vigtigt, at det er lykkedes på Mungo Park Kolding at skabe et stort publikum på forholdsvis kort tid til forestillinger med national gennemslagskraft. Publikum er det vigtigste i teatret. Selv om det lyder som en selvfølge, så er det ikke altid det, jeg oplever i dansk teater,« siger han.

Teatrets tilskuere skal underholdes og have en oplevelse, mener den ny teaterchef, og det kan sagtens kombineres med, at man samtidig tager vare på publikums deltagelse  i samfundsdebatten i et demokratisk samfund.
Når Lasse Bo Handberg overtager sin ny stilling, vil de to Mungo Park-teatre i endnu højere grad komme til at arbejde sammen. Det vil publikum kunne mærke.
»Det er jo en helt speciel konstruktion med to teatre, der hedder det samme, men som stadig er selvstændige og væsensforskellige. Vi har arbejdet forholdsvist uafhængigt af hinanden, men jeg tror på et tæt samarbejde og øget samdrift,«  siger Lasse Bo Handberg, som gerne i højere grad vil kunne flytte forestillinger på tværs af landet mellem de to institutioner.

»Begge teatre har ensembler, og det gør os i stand til at spille de gode forestillinger længere, mens de dårlige hurtigt kan dø. Der har vi en fordel frem for de teatre, der har spillet sig den fleksibilitet  af hænde.«
Lasse Bo Handberg mener dog, det er for tidligt at svare på, om han i fremtiden skal være chef for begge teatre.
»Det ligger ikke umiddelbart i kortene, men vi har stadig til gode at diskutere, hvad der nu skal ske i Kolding. Jeg har selvfølgelig orienteret både bestyrelserne i Kolding og Allerød om, at jeg er interesseret i at lave et nationalt teater. Jeg har i hvert fald sagt, at jeg synes, det vil være naturligt, hvis jeg også i fremtiden har et væsentligt ben i Kolding som ny direktør i Allerød.«

Lasse Bo Handberg er 43 år og uddannet cand.mag. Han har  en række teaterforestillinger bag sig, både som instruktør og dramatiker. 2003-12 var han chef for Baggaardteatret i Svendborg, ligesom han i 2005 var med til at stifte det lille storbyteater i Odense Teater Momentum. Han sidder i flere bestyrelser, blandt andet for Det Københavnske Teatersamarbejde.