Dansk teater er klar med forestilling om verdens mest kendte klimaaktivist: »Det er ikke en fiks og smart idé«

For nylig kårede Time hende til Person of the Year. Snart kan den svenske klimaforkæmper Greta Thunbergs historie opleves på Aveny-T.

Teatret Aveny-T skyder det nye årti ind med premiere på forestillingen »Mit navn er Greta Thunberg - jeg skolestrejker for klimaet.« Fold sammen
Læs mere
Foto: CRISTINA QUICLER

Greta Thunberg er fortællingen om en ung pige fra Sverige, der begyndte som ensom skolestrejker i Stockholm, men som nu rejser verden rundt og spreder sit klimabudskab. Klimaet og kloden skal reddes. Og det er nu.

Hendes store popularitet og pondus tager teatret Aveny-T nu bestik af. En ny forestilling, som teatret på Frederiksberg opfører, kommer til at bære navnet »Mit navn er Greta Thunberg - jeg skolestrejker for klimaet.« Forestillingen er en hyldest til den unge klimaforkæmper, der »skabte en global bevægelse.«

»Mit navn er Greta Thunberg – jeg skolestrejker for klimaet« er en forestilling om et ungt oprør, der medførte den største globale forandring, en ung generation nogensinde har skabt,« skriver teatret om forestillingen, der får premiere 7. januar.

»På bare ét år har hun og unge verden over skabt en global bevægelse, der har forandret mange menneskers syn på de klimaforandringer, alle længe har kunnet se og mærke – men uden at nogen rigtig gjorde noget,« lyder det fra teatret.

Jon Stephensen, Aveny-T

»Det er ikke en fiks og smart idé, men et ønske om at lave en forestilling om et emne som jeg længe har brændt for og skrevet om.«


Teaterchef Jon Stephensen glæder sig over, at forestillingen nu bliver en realitet.

»Det er ikke en fiks og smart idé, men et ønske om at lave en forestilling om et emne, som jeg længe har brændt for og skrevet om,« siger han i pressemeddelsen.

Udover at forestillingen kan opleves på Aveny-T, kan den også ses i Holstebro og Vejle. Den bliver nemlig til som et samarbejde mellem Aveny-T, Vejle Musikteater og Black Box Theatre i Holstebro.

Time cover features Swedish teen climate activist Greta Thunberg named the magazine's Person of the Year for 2019 in this undated handout. TIME via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT.NO RESALES.NO ARCHIVES Fold sammen
Læs mere
Foto: Handout ..

Årets Person

Det er ikke mere end et par dage siden, at det kom frem, at der også er en dokumentarfilm om Greta Thunberg på vej. Filmholdet har fulgt Greta Thunberg, fra hun begyndte at skolestrejke i Stockholm i fjor og frem til nu, hvor hun rejser verden tynd for at forsøge at råbe verdens politiske ledere op.

Greta Thunberg har også modtaget Amnesty Internationals menneskerettighedspris, ligesom hun for en uges tid siden blev kåret som Person of the Year i det amerikanske nyhedsmagasin Time.

Times chefredaktør, Edward Felsenthal, formulerede det sådan her, da han skulle forklare valget:

»For at have slået alarm over menneskehedens destruktive forhold til det eneste hjem, vi har, for at være kommet med en stemme, der skærer gennem baggrunde og grænser i en fragmenteret verden, og for at have vist os alle, hvordan det kan se ud, når en ny generation fører an ...«