Dansk forfatters roman bliver til ny Netflix-serie

Den danske krimiforfatter Søren Sveistrups, der bl.a. stod bag DR-serien »Forbrydelsen«, får nu filmatiseret sin roman »Kastanjemanden« af den amerikanske mediegigant.

Forfatter og manuskriptforfatter Søren Sveistrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Forfatter og manuskriptforfatter Søren Sveistrup, der tidligere har stået bag DRs globale succes »Forbrydelsen«, der blev lavet til en den engelske remake »The Killing«, udtaler i en pressemeddelse udsendt tidligere i dag, at: »Netflix har vist en stærk interesse for min bog, og jeg er rigtigt glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for 'Kastanjemanden’«.

Noget tyder på at verdens serie-fans ikke endnu er blevet mætte af fænomenet ‘nordic noir’ og ‘Kastanjemanden” bevæger sig da også i det dystre og særlige æstetiske skandinaviske univers, som blevet en af de nordiske landes største kulturelle eksport succeseer.

Netflix har tidligere satset stort på den danskesprogede serie »The Rain«, der ikke blev den helt store succes herhjemme, men er populær i lande som Brasilien og Frankrig.

Tesha Crawford, der er ansvarlig for Netflix International Originals Northern Europe, udtalte i forbindelse med den aktulle brancehfestival, Copenhagen TV Festival, at: »Efter succesen med ‘The Rain’ er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske originalserie, som vil bygge videre på Nordic Noir-traditionen. Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og Sørens stemme«.

Optagelserne til serien går i gang næste år, men en endelig premieredato ligger endnu ikke fast.