Dagens hotte navne

Spice girls »Pigerne leverede krydderiet«, lyder dommen i avisen »Vancouver Sun« efter Spice Girls-koncerten forleden i Vancouver i Canada.

Foto: Mario Anzuoni Fold sammen
Læs mere

Koncerten skød kryddersildenes verdensturné i gang med et brag, og »præcis som for ti år siden, var showets pointe ikke fantastisk sang eller dans, men derimod fantastisk underholdning,« skriver anmelderen i den canadiske avis. 15.000 begejstrede fans gik nærmest amok, da de fem kryddersild - Victoria Beckham, Geri Halliwell, Melanie B, Melanie C og Emma Bunton gik på scenen. Her åbnede de ballet med »Spice Up Your Life« og bevægede sig derefter igennem hele 90er-hitparaden.

DANIEL CRAIG. På en måde er det en trøst, at selv de labreste stege m/k har de samme problemer som os andre. Som nu eksempelvis Daniel Craig, hvis muskuløse krop fik både kvinder og mænd til at måbe af beundring i James Bond-filmen »Casino Royale«. Men skuespilleren har ganske enkelt ikke holdt sin træning ved lige, og det hævner sig nu, da han skal i gang med indspilningen af det 22. Bond-eventyr: »Det er det rene helvede nu, for alt det, man har taget på, skal trænes væk,« sukker vor helt og tilføjer, at han nok skal blive fit for fight, inden den nye Bond-film skal i kassen, for som han siger: »Når den mand tager skjorten af, skal han altså se ud, som om han er i stand til at slå nogen ihjel.« Jep.

HELEN MIRREN. Den britiske skuespiller Dame Helen Mirren vandt prisen som bedste skuespiller ved European Film Academy Awards i Berlin for sit portræt af dronning Elizabeth II i »The Queen«. Men selve filmen, som var nomineret til seks priser, tabte til den rumænske film »Fire måneder, tre uger og to dage« i kategorien »Bedste film«. Instruktøren Cristian Mungiu, som står bag den rumænske lavbudgetfilm om to unge kvinders mareridt med at få foretaget en illegal abort i kommunisttidens Rumænien, vandt også prisen som »Bedste instruktør«. Ved festivalen blev den franske filminstruktør Jean-Luc Godard hædret med en »Lifetime achievement«-pris. Næste år finder prisuddelingen ved European Film Academy Awards i øvrigt sted i København.