Charmerende drengerøve serverer suveræne cocktails i hygge-hulen

Balderdash serverer fremragende cocktails i historiske omgivelser, men det trækker ned, at de intet har til den snacksultne mave, skriver Søren Jacobsen Damm.

De innovative cocktails er i særklasse i det rodede herreværelse på Balderdash. Asger Ladefoged

Som anmelder kan det virkelig ærgre én at skulle trække ned i regnskabet på relativt små detaljer, men det er som bekendt netop i detaljen, at man springer fra det gode til det sublime.

Og vores besøg på cocktailbaren Balderdash var godt eksempel på et skønt sted, der kan og er så meget, men stadig også dirrer af pionérånd og innovation i en sådan grad, at man ind imellem glemmer det elementære.

Trilles værtshus

Stedet ejes af den herlige Geoffrey Canilao, der gør sig i et personligt værtsskab, man sjældent oplever på disse breddegrader. Han fortæller stolt om barens lokaler, der går tilbage til 1732 - og han gennemgår gerne husets lange historie.

Jeg havde nu drukket mig nok mod til at bestille en Smoked Bone Marrow Old Fashioned. Jep, der var benmarv i!

I nyere tid husede lokalerne det legendariske værtshus Kontoret (eksisterede 1940-1964), der bl.a. var et af landets første værtshuse med offentlig telefon. Det var også her, at hele Danmarks førende feministiske protestsanger, Trille, debuterede som purung.

Balderdash ligger i et hus fra 1732, som har en lang og broget historie. Blandt andet lå værtshuset »Kontoret« på stedet, der var kendt for at have en offentlig telefon. Asger Ladefoged

Stedet har et VIP-lokale og et knaldhyggeligt kælderlokale med fungerende pejs og intimt Bierstube-gefühl. Vi valgte dog at sætte os til rette i det hyggelige og finurlige indgangslokale ved bardisken, så vi på nærmeste hold kunne følge med i kreationen af vores eksotiske cocktails.

Spruttende Zombie

Jeg bestilte en Zombie, der blev serveret i en høj azteker-agtig lerkop. Den eksotiske saft var mixet med tre forskellige slags rom, hvilket gav cocktailen en mangestrenget alkoholisk dybde, der fungerede perfekt med den sexede sukker og syre fra passionsfrugten. Hele herligheden blev til sidst antændt og brændte kort med en flot, spruttende blåflamme. Så var vi i gang!

Min ledsager fik en Blonde Ambition, der blev serveret i et højt, skålformet art-noveau glas med en kuglerund, håndsnittet isklump. Blandingen af hyldeblomst, gin, vermouth, kardemomme, der til sidst blev stænket med bergamotte perfume, var utroligt elegant, let, med et strejf af de brølende 20ere, og var en af de bedste cocktails jeg har smagt længe.

En »Blonde Ambition«, der både smagte og duftede af de brølende 20'ere. Asger Ladefoged

Snacksultne

Indtil nu havde vi spist nogle lidt trætte popcorn med chili, som fulgte med drikkevarerne, men vi var blevet fyraftens-sultne for sjov. Desværre, måtte bartenderen meddele, havde baren ingen snacks! Det var virkelig en streg i regningen, tænk på hvor mange store kulturpersonligheder der gennem tiden har levet udelukkende af barsnacks! Ærgeligt, og det trækker ned, at man ikke lige kan diske op med det mest rudimentære.

Ejeren fortalte at Balderdash ind imellem huser mindre pop-up restauranter, så hvis man kommer den rigtige dag, er der faktisk snacks i overflod. Det var desværre bare ikke lige denne dag.

Benmarv og bacon

Skuffede, men dog stadig opildnede af de to første eminente cocktails, gik vi videre i kortet, der denne kolde aften havde et overordnet nordisk mytologi-tema. Kortet skifter et par gange om året, men man altid spørge efter om drinks og cocktails selvom de ikke lige er på kortet.

Jeg havde nu drukket mig nok mod til at bestille en Smoked Bone Marrow Old Fashioned. Jep, der var benmarv i! Marven - som jeg fik det forklaret - var røget og infuseret med brunet smør, der så havde trukket i whisky. Det smagte overraskende godt med en note af creme brulée, mens en perfekt tillsmagt bitterhed holdt unoderne i skak. En grænseoverskridende og samtidig vellykket cocktail.

Smoked Bone Marrow Old Fashioned. Jep, der var benmarv i - og det smagte lidt af Creme brulee Asger Ladefoged

Min barmakker fik sig en Espresso Martini, der kom direkte fra barens egen slush ice-maskine. Den nyklassiske cocktail var her et mix af vodka, god dyb espresso, hasselnød, og så baconkrymmel! Det lyder umiddelbart besynderligt, men det fungerede, med en dyb og flot umami, dog med den anke, at den overordnede smag nok vil være for kraftig til folk med hang til maskinkaffe.

»Espresso Martini« på slush ice garneret med hasselnød og baconkrymmel. Asger Ladefoged

Ingen nødder

Det er underligt uambitiøst at man på en cocktailbar som Balderdash, med et så højt et niveau på sine barserveringer, ikke som minimum har et par enkelte oliven, nødder eller chips på kortet. Heldigvis er det noget, der meget nemt kan rettes op på. Og jeg kunne virkelig godt drikke endnu en »Blonde Ambition«..og så en til.

Balderdash
Valkendorfsgade 11, 1151 København
Cocktails fra 110 kr.