5 stjerner: Smørrebrødet på Carl Nielsen er en maestro værdigt

Frokostanmeldelse: I Toldbodgade 5 er en ny smørrebrødsrestaurant, Carl Nielsen, netop åbnet, og restauranten i komponistens gamle stuer springer direkte ind i toppen af smørrebrødssuperligaen.

Årets bedste sildetallerken: Lakridssild, dildsild og peberrodssild. Mathias Svold

Det er ingen hemmelighed, at den kvalitative barre for smørrebrød i københavnske frokostrestauranter efterhånden ligger umådeligt højt. Desto mere imponerende er det så, når nogen evner at springe direkte ind i feltets superliga kun få dage efter åbningen. Men det er præcis, hvad Restaurant Carl Nielsen har gjort. Fra 0 til 100 på et øjeblik. Og nu har København utroligt nok fået endnu en smørrebrødsrestaurant i absolut topklasse.

Lokalerne i Toldbodgade 5, lige rundt om hjørnet fra Nyhavn, rummede tidligere den sørgeligt oversete Møller Snaps & Smørrebrød, der serverede smørrebrød i høj kvalitet. Ejerskiftet er imidlertid en positiv begivenhed, da serveringerne på adressen – overraskende nok – nu er blevet endnu bedre.