Forsker: Det kræver 200-300 kalvefostre at lave en laboratorieburger – er det det, I vil, SF?

Forsker afviser SFs laboratoriekød. »Der er kun få steder, hvor gærdet er højere ift. at opnå bæredygtige fødevarer.«

»Efter 20+ år som kødforsker har jeg svært ved at se, at laboratoriekød bliver til andet end kuriosa,« skriver Christian Sylvest Vestergaard. HO

18. april skrev Carl Valentin og Steen Gade, at vi skal satse på laboratoriekød og -mælk af klimahensyn. Desværre er forfatterne nok faldet for den massive lobbyisme og storytelling, der plager dette komplicerede område.

RethinkX- og AT Kearney-rapporterne, der refereres til, er skrevet af forretningsudviklere næsten uden faglig kompetence til at holde på en kolbe. Man regner på forskellige dramatiske scenarier og fantastiske løsninger baseret på forskellige fremskrivninger, og der gives ingen faktuel vurdering af, om teknikken bag laboratoriekød faktisk vil kunne lykkes.