Kør grønt i din bil nu

Selv om de grønne biler vinder frem, er det stadig de færreste, der endnu ejer en. Men følger man nogle gode råd, er det heldigvis muligt at køre både økonomisk og miljørigtigt i sin almindelige bil.

Den miljøvenlige Toyota Prius. Fold sammen
Læs mere
Der er ingen undskyldning for ikke at køre grønt, ligegyldigt hvilken bil man har. Man skal bare tænke sig lidt om, når man sidder bag rattet, fortæller Jørgen Jørgensen, afdelingsleder i FDM’s tekniske rådgivning.

”Det handler om måden, man kører på, og man kan faktisk gøre rigtig meget. Kørestilen har stor betydning for brændstofforbruget, som igen har stor betydning for miljøet,” fastslår han.

Hovedbudskabet er, at det simpelthen gælder om at køre efter forholdene.

”Man skal køre så fremadrettet og glidende som muligt. Er der f.eks. et lyskryds forude, som man ikke kan nå, inden det skifter til rødt, er der jo ingen grund til at accelerere frem mod det. En anden vigtig ting er at køre i det højest mulige gear. Man skal skifte op, så snart motoren let kan trække i det højere gear, men samtidig skal man selvfølgelig også undgå sejtræk, for det er også uøkonomisk og spild af benzin.”

Når man accelererer, er det desuden ikke nogen god idé bare at mase pedalen i bund, for det er også spild af brændstof. Ofte kan det halve tryk gøre det.

Tommelfingerreglen er, at man hele tiden skal kunne mærke bilen følge med. Alt i alt mener Jørgen Jørgensen, besparelsen ved miljørigtig kørsel kan blive ganske markant.

”Vi mener, at man kan spare 5-10 pct. i brændstof ved at følge rådene. Og CO2-udledningen vil blive nedsat nogenlunde proportionalt med besparelsen.”

Læs mere om grønne biler – ikke mindst de mange nye miljørigtige luksusbiler, som er på vej på markedet – i Berlingske Nyhedsmagasin fredag

Læs mere på bny.dk