Camilla Haustrup Hermansen: Mette Frederiksens klimapartner

Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Camilla Haustrup Hermansen, 45 år, direktør og medejer af Plus Pack.

Camilla Haustrup Hermansen er endnu ikke så kendt i den brede befolkning, men det er hun måske på vej til at blive.

Hun er netop blevet udvalgt til at stå i spidsen for et af regeringens 13 klimapartnerskaber, der for alvor skal skyde gang i Danmarks reduktion af drivhusgasser frem mod 2030.

Camilla Haustrup Hermansen er ansvarlig for partnerskabet, der har fokus på affald, vand og cirkulær økonomi og skal komme med anbefalinger til, hvordan affaldssektoren og vandsektoren kan blive bedre til at reducere ders klimaaftryk. Et område, som fynboen har stor kendskab til.

Hun ejer og driver nemlig familievirksomheden Plus Pack, der laver emballage til fødevarer, og som har stor fokus på bæredygtighed. Virksomheden, som hun driver sammen med sin bror, omsatte sidste år for knap 700 millioner kr. og har 220 ansatte.

Camilla Haustrup Hermansen begyndte sin karrriere i reklamebranchen og har blandt andet været selvstændig. Hun er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet og har en Masters of Arts (MA) fra Goldsmiths College, University of London. Senest har hun afsluttet en bestyrelsesuddannelse fra CBS Executive.