USA i lotto-ekstase

Det vil tage 75 uger at nå op på en dansk lottopulje svarende til den amerikanske megapræmie på 355 millioner dollar.

Hundredevis står i kø i Nevada, USA for at købe kuponer til lotteriet 'Mega Millions' med en jackpotpulje på 355 millioner amerikanske dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: GENE BLEVINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev nummer..... 42! Det sidste - og afgørende tal, det såkaldte 'mega ball' nummer i det amerikanske lotteri 'Mega Millions' blev trukket tirsdag aften dansk tid, og med den viden kunne hele USA atter trække vejret og glemme lottofeberen for en stund - altså lige med undtagelse af to vindere, der nu kan kalde sig halv-milliardærer.

Med en præmiesum på 355 millioner amerikanske dollar i jackpot puljen - svarende til 1,9 milliarder danske kroner - er der nemlig tale om en lottotrækning, der går ind i historien som den fjerde største i USA, og den høje sum skyldes manglende vindertal i de forrige trækninger.

De to vinderkuponer er købt i Washington og Idaho, og de to vindere kan altså læne sig tilbage, hver sølle 177,5 millioner dollar rigere - det svarer til omkring 988 millioner danske kroner.

For at tilskrive sig de mange dollartegn på bankbogen, skulle man have de fem ordinære tal 4,8,15,25 og 47 samt 'mega ball' tallet 47, men i og med at hele USA var på den anden ende og stod i timelange køer for at købe kuponerne til kun én dollar per styk, var oddsene astronomisk høje.

- Oddsene for at vinde jackpot puljen er 1 til 176 millioner - men det er jo sket før, sagde Carolyn Hapeman, der er talskvinde for New York State's lotteri til CNN.

Lange udsigter for danske lottomilliardærer

I Danmark har den største lottopulje nogensinde været en såkaldt 'Tripple Jackpot' pulje på en sum af 74 millioner danske kroner. Der var syv-otte vindere til puljen, som delte præmien, og derfor var tripple puljen ikke den største enkeltgevinst i Danmark - den lød derimod på cirka 38,5 millioner kroner og blev udtrukket i 2008.

Ifølge en udregning, som Danske Spil har lavet til berlingske.dk, vil det tage 75 uger - altså omkring halvandet år at nå op på en dansk pujle svarende til den amerikanske på 355 millioner dollar. Forudsætningen er, at der ikke bliver trukket nogen vindere i løbet af de mange uger - og desuden afhænger det af, hvor mange der spiller lotto, forklarer Morten Hedegaard, der er kommunakationsmedarbejder hos Danske Spil.

Næste trækning i det amerikanske lotto 'Mega Millions' finder sted allerede den 7. januar - dog med en mere beskeden pulje.