To paver kåret som helgener

Rom var søndag præget af en historisk begivenhed, hvor den nuværende pave helgenkårede to forgængere.

Pave Frans blev mødt af tiljublende fremmødte på Peterspladsen i Rom, da han viste sig i forbindelse med dagens helgenkåringen af de afdøde paver Johannes Paul den 2., der var pave fra 1978 til 2005 og Johannes den 23., der var den katolske kirkes overhoved fra 1958 til 1963. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANGELO CARCONI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

VATIKANET: To afdøde paver blev søndag formiddag kåret til helgener af den nuværende Pave Frans. Det skete under en ceremoni på Peterspladsen i Rom, i en ceremoni, hvor også den tidligere pave, Benedikt den 16., der trådte tilbage sidste år, deltog.

De to nykårede helgener er pave Johannes den 23., der var den katolske kirkes overhoved fra 1958 til 1963, og den polskfødte pave Johannes Paul den 2., der sad i pavestolen fra 1978 til 2005.

Det gør alt i alt begivenheden ekstraordinær historisk, hvilket også kunne aflæses på antallet af fremmødte, der allerede fra morgenstunden blev talt i hundrede tusinder.

Ifølge Reuters var menneskemængden så tæt, at folk havde kunnet stå oprejst og sove.

Specielt var mange polakker mødt op for at deltage i helgenkåringen af »deres« pave, og ifølge Reuters vajer polske flag mange steder i Rom.

En af de polske deltagere var Maria Huszaluk, der ifølge Reuters ankom til området uden for Peterspladsen klokken fem søndag morgen for at overvære pave Frans helgenkåre en af hendes mest berømte landsmænd.

Andre af de polske deltagere var kommet så langt fra som Sydney.

Da politiet åbnede pladsen klokken 5.30, strømmede folk ind. Mange med polske flag i hænderne.

Guillemette Chevalier fra Frankrig var en af de tusinder af udlændinge, der var rejst til Rom for at overvære den historiske begivenhed, for som hun sagde til Reuters med adresse til den nuværende pave og hans forgænger Benedikt den 16.:

»Vi finder glæde i at være samme med to ekstraordinære mænd, der giver mening i vores liv. Det er ren lykke,« lød det fra den franske kvinde.

Op mod 10.000 politifolk skal sørge for at opretholde ro og orden i Rom, hvor store dele af byen er lukket af for trafik.