Senator anklager Rusland for at føre propaganda i USA

Den demokratiske Senator Mark Warner siger, at der kan være flere forbindelser til Donald Trumps valgkamp.

REUTERS/Aaron P. Bernstein Fold sammen
Læs mere
Foto: AARON P. BERNSTEIN

Den ledende demokrat i det amerikanske senats efterretningsudvalg beskylder Rusland for at have ført "en propagandakampagne på steroider" under den amerikanske valgkamp.

Det skulle være sket i et forsøg på at få indflydelse på valgets udfald.

Senator Mark Warner siger, at der kan have været flere mulige forbindelser til republikaneren Donald Trumps valgkamp.

»Jeg vil ikke foregribe begivenhedernes gang i efterforskningen,« siger Mark Warner dog om den påståede russiske indblanding i valgkampen.

»Vi er ved at forsøge at fastslå, hvorvidt der virkelig var en ildebrand. Men indtil nu kan vi fastslå, at der virkelig er meget, meget røg,« tilføjer han.

En høring, som blev indledt i Senatets efterretningsudvalg torsdag, kommer i næste uge til at omfatte Jared Kushner, som er præsident Donald Trumps svigersøn.

Ifølge de amerikanske efterretningstjenester forsøgte Rusland at hjælpe Trump ved at skade hans modstander.

Rusland afviser at have været involveret i propaganda og manipulation i USA's demokratisk valg. Og Trump afviser antydninger om, at han skulle have haft forbindelser til Moskva.

Trump siger, at det er falske beskyldninger fremsat af Demokraterne efter Hillary Clintons overraskende valgnederlag i november.

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus i Den Amerikanske Kongres oplyser, at vidner, som Demokraterne har indkaldt i sagen, ikke vil blive blokeret af Republikanerne.

Efterforskningen gælder mulige relationer mellem medlemmer af Donald Trumps stab og Rusland. Et muligt aktivt samarbejde mellem Rusland og Donald Trumps kampagne efterforskes ligeledes.