Paludan får alligevel lov til at afholde demonstrationer i Sverige

Af frygt for voldsomme uroligheder valgte det svenske politi af aflyse flere Paludan-demonstrationer. Nu har han fået tilladelse alligevel.

Rasmus Paludan er lige nu på rundtur i Sverige, hvor han afholder demonstrationer i forbindelse med sit kommende kandidatur til den svenske Riksdagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske kunne i går berette, at svensk politi havde nægtet Rasmus Paludan at holde to planlagte valgmøder i Sverige.

Aflysningerne skyldtes blandt andet, at det svenske politi frygtede en gentagelse af urolighederne fra påsken, hvor der udbrød voldsomme uroligheder flere steder i Sverige.

Nu har politiet imidlertid valgt at give tilladelse til, at Rasmus Paludan kan afholde demonstrationerne.

Paludan blev først nægtet tilladelse til at holde et offentligt møde søndag i Skäggetorp i Linköping og i Navestad i Norrköping i forbindelse med en »valgtur« i Sverige i forbindelse med, at han planlægger at stille op til det svenske riksdagsvalg til efteråret.

»Det er baseret på erfaringerne fra de alvorlige forbrydelser, der blev begået under urolighederne i påskeweekenden. Derfor har vi blandt andet valgt at give afslag på tilladelse de steder,« lød meldingen fra det svenske politi.

Paludan får nu lov til at afholde demonstrationer på »Gamla Torget« i Norrköping klokken 11-13 og på »Lilla Torget« i Linköping klokken 16-18, når disse steder ifølge politiet er vurderet egnede ud fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv. Det skriver Aftonbladet.

»Vi har selvfølgelig inddraget erfaringerne fra påskeweekenden i planlægningen af ​​disse generalforsamlinger,« siger Mikael Backman, stabschef i politiregion Øst i en meddelelse på politiets hjemmeside.